Allt om bränslefilter

Allt om bränslefilter

Fordon behöver bränslefilter av samma anledning som människor behöver sin njure – för att förhindra att föroreningar skadar känsliga system. I en bil är motorn det känsliga systemet. Med tiden kan föroreningar samlas i bränsletanken och täppa till bränsleledningarna, vilket hindrar bensin från att nå motorn. Det är där bränslefilter kommer in i bilden.

Hur fungerar bränslefilter

Bränslefilter renar bensinen innan den når motorn genom att fånga upp partiklar som rost, färgbitar, smuts och andra orena ämnen som finns i bensintankar. Dessa föroreningar kan skada bildelar som bränsleinsprutare och förgasare 

Bilar med förgasare har det särskilt illa eftersom alla främmande ämnen som fastnar i förgasaren kan orsaka allvarliga motorproblem. Och till skillnad från de flesta andra bildelar är det inte lätt att upptäcka när förgasaren har problem – tills det är för sent. Därför är regelbundet underhåll viktigt, och en del av det regelbundna underhållet är att byta filter enligt bilhandbokens anvisningar (vanligtvis efter 12 000 till 15 000 mil) 

Bränslefilter är en viktig del av bilens underhåll eftersom de hjälper till att avlägsna föroreningar från bensinen innan den når motorn. Dessa föroreningar kan med tiden skada känsliga delar av motorn och orsaka stora problem på sikt. Det är viktigt att byta bränslefilter var 12 000 till 15 000 mil för att undvika motorproblem.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*