Hacks för en enklare vardag

Hacks för en enklare vardag

Inlägget görs i samarbete med Prylstaden

Med många bestyr och måsten som ska hinnas med under en dag så är det inte alltid man har den tid som krävs för att till exempel hålla hemmet städat, tvätten sorterad eller att man alltid har rätt verktyg hemma för att kunna fixa i hushållet.

Det är här som trendiga hacks kommer in. Med några få hacks kan du spara tid och energi i livet, samt även spara en hel del pengar. Vi listar några som vi tycker står ut från mängden lite extra!

1. Ha bättre koll på dina tillhörigheter

I hushållet har man idag en stor mängd tillhörigheter som är av stort värde. Men för att inte behöva vara orolig när man åker på semester eller leta efter någon som kan vara husvakt, är ett stort hack att investera i en övervakningskamera av något slag. De ska främst ha smart-funktioner som gör att du kan hålla koll på ditt hem och tillhörigheter direkt i mobilen.

2. Spara utrymme i garaget

Ett garage fyller inte alltid sin tilltänkta funktion och kan lätt bli överbelamrad av prylar och saker som man kanske inte alltid behöver. Men om du bor mindre så är också garaget ett extra utrymme för dig som gör att du kan behålla saker av värde, utan att det tar upp plats i själva hemmet. Men för att du ska kunna spara plats är det viktigt att du försöker ta till vara på väggarna.

Investera i ett praktiskt cykelställ som är väggbaserat och du kan förvara både din cykel och andra nödvändigheter som du använder oftare mer synligt. Sparar därför både plats och tid.

3. Få dina kläder att hålla längre

En flaska ättika har nog de flesta ståendes i köksskåpen, men denna mirakelprodukt kan användas till så mycket mer än bak- och pepparkaksgarnering. Många använder till exempel ättika till städning, då det är väldigt effektivt att avlägsna envisa fettfläckar med. Dessutom är det mer miljövänligt än de flesta produkter som du annars köper i matbutiken.

Men ättika är även mycket bra att addera i tvätten. Varför då? Jo dels kommer det att göra så dina kläder håller längre, det är mer skonsamt att använda och dessutom är det perfekt för att ta bort svettlukt från dina träningskläder.

4. Spara tid med att skrapa bilen

Om du har en bil och även brukar ha denna parkerad utomhus under vinteråret så har du säkert vid något tillfälle kommit lite sent till jobbet på grund av is och frost på bilen som envist biter sig fast. Lösningen som gör att du kan spara massor av tid är att spreja rutorna med Isopropanol. Detta smälter bort isen på nolltid så att du alltid kan anlända till destinationen i tid och planera din morgon bättre. Dessutom är det väldigt billigt att köpa.