Lifehacks för att förhindra inbrott

Lifehacks för inbrott

Inlägget görs i samarbete med PT Installation

Om du äger en fastighet så vill du såklart i allra största mån försöka förhindra att någon bryter sig in i byggnaden. Det finns mängder av saker som du kan göra, men avancerade larm och övervakningskameror kan snabbt bli en ganska kostsam historia så här gäller det istället att vara kreativ för att kunna hålla tjuvarna borta, utan att det kostar dig massor av pengar.

I denna artikel listar vi några lifehacks som kommer att skydda din egendom och ägodelar från obehöriga.

Rörelseaktiverade lampor

Fundera på vart det är mest troligt att någon försöker bryta sig in. Kanske har du en källardörr som ligger lite gömd eller fönster som är väldigt låga och som kanske också är lätta att bryta upp. Det är dessa delar av huset som du ska fokusera lite extra på, för att säkerställa att tjuvarna håller sig utanför bostaden.

Rörelseaktiverade lampor är idag väldigt populärt och kommer att skrämma bort både inkräktare och djur som är nära bostaden.

När personen kommer närmare lampan kommer ljusstrålen att aktiveras och ingen inbrottstjuv vill försöka sig på ett inbrott i bländande sken. En fördel är också att dessa lampor är ganska praktiska när du kommer hem sent eller behöva fixa med någonting i trädgården på kvällen. En prisvänlig och mycket effektiv investering för att skydda din bostad!

Installera säkerhetsfilm på fönster

En sak som kommer att kunna förhindra eller i alla fall göra det svårare att bryta sig in i din fastighet när du inte är hemma är att installera en säkerhetsfilm på fönster, som inbrottstjuven annars hade kunnat använda som ett sätt att komma in i byggnaden.

Företag som till exempel PT Installation, kan hjälpa till vid monteringen av säkerhetsfilmen och detta kommer att vara en investering som är väl värd sitt pris. Framförallt om du vill kunna förhindra att någon tar dina dyrare tillhörigheter. Säkerhetsfilmen gör nämligen så att rutan inte krossas när någon försöker ta sig igenom glaset.

Den extra energi som krävs för att kunna bryta sig igenom rutan är ofta tillräckligt för att skrämma iväg inkräktaren. Så en säkerhetsfilm är ett lifehack som därmed kommer att göra stor skillnad.

Timer på dina lampor

De flesta tjuvar kommer trots allt inte våga sig på att bryta sig in i ett hus där ljusen varierar och stängs av och på. De vill helt enkelt undgå möjligheten att någon är hemma i bostaden och kan komma på dem mitt i handlingen.

Att koppla till en timer på dina lampor när du inte är hemma är perfekt och ger intrycket av att någon faktiskt befinner sig i hushållet. Detta knep är också mycket bra att använda sig av för sommarstugan eller lantstället som du inte är bosatt i permanent. Säkerställ dock att lamporna sätts på vid lite olika tillfällen, ifall tjuven är mer tålmodig och kanske lyckas klura ut att lampan styrs av en timer.

Dessa lifehacks är utmärkt att använda dig av om du inte har en budget som tillåter inköp av andra mer avancerade säkerhetsenheter!