Lifehacks för bilen

Lifehacks för bilen

Inlägget skrivs i samarbete med ABS Wheels

Att äga en bil kan vara ganska tidskrävande och dessutom måste den underhållas med jämna mellanrum för att den ska fungera och följa samtliga lagar när det kommer till godkända vägfordon. Men det finns några saker som kommer att göra det mindre krävande att underhålla och rengöra bilen, vilket vi ska kika lite mer på i denna artikel.  Vi listar några lifehacks för bilen som du måste testa på!

Rengöring av bilens fälgar

En ren bil kommer inte att se särskilt städad ut om du inte även lägger ner tiden på att rengöra fälgarna. Du kan enkelt spola av dessa i samband med att du tvättar bilen, men det finns ett knep som kommer att få bilens fälgar att se rena och rostfria ut längre. Oavsett om du använder dig av ABS Wheels och deras fälgar, eller ett annat varumärke så gäller detsamma.

En grundlig rengöring av bilens fälgar är bäst att göra i samband med däckbyte, oavsett om du planerar att göra detta på egen hand eller lämnar in dem för däckbyte. Men en sak som kommer att göra skillnad är att spraya flygrostlösningsmedel på fälgarna och låta detta verka i upp till 15 minuter. Detta minskar risken för att det bildas rost och håller fälgarna rena längre.

Smart knep när du har kört fast

Alla årstider bjuder på  olika slags väder och kräver därmed försiktighet när du kör. Under hösten är det lera och ett vattenfyllt väglag som du behöver se upp för, medan vintern istället bjuder på halka och slask som är lätt att man kör fast i. Snökedjor är det absolut bästa att använda för att komma ur djupa lerpölar och snöbildning, men detta är dock inte någonting som man kör runt med.

Men här finns det ett knep som gör att du slipper sitta och vänta på att få hjälp ur denna kniviga situation. Använd dina bilmattor! Lägg dessa framför hjulen och dessa kommer att hjälpa däcken att få ett grepp så att du kommer upp på vägbanan igen. Testa detta nästa gång du har kört fast.

Håll maten varm i bilen

Har du varit och köpt pizza eller annan middag och har en bit att köra hem? Då vill du inte behöva värma upp pizzan i ugnen när du kommer hem och med ett enkelt knep kan detta faktiskt undvikas. Slå på sätesvärmaren och lägg maten på sätet för att det ska hålla sig varmt under färden. Detta gör att du kan börja äta maten direkt när du kommer hem, istället för att vänta på att den ska värmas upp i ugnen.

Hjälp när låsen har fryst

Om du har bilen parkerad utomhus när det är kallt så finns det alltid en risk för att låsen fryser fast eller att det blir knepigare att få i nyckeln. Men om du häller lite handsprit på nyckeln, så hjälper detta till att smälta bort is och frost, för att du ska kunna låsa upp bilen enklare.

Utöver detta lifehacks så finns det även mängder av andra små knep som du kan testa på. Läs även våra andra artiklar om lifehacks för en vardag där du kan spara massor av tid och energi på små bestyr!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*