Lifehacks för pool och trädgård

Lifehacks för pool och trädgård

Inlägget presenteras i samarbete med Poolgiganten

Att hålla iordning i trädgården och dess rabatter kan vara en ganska tidskrävande syssla. Framförallt om du har väldigt mycket plantor att sköta om och en ganska stor yta att hålla efter. Om du inte heller riktigt har tiden för att faktiskt ta hand om din trädgård så som den behöver, så finns det några små knep som du kan ta till.

Vi listar några lifehacks som du bara måste testa om du har en trädgård som ser lite vissen och tråkig ut!

Snabb rengöring av poolen

Om du har en pool i trädgården så kommer du snabbt att märka att det krävs ganska mycket tid och ork för att hålla vattnet rent och ha ett optimalt PH-värde. Dessutom är det väldigt begränsat när du kan använda poolen och det är här en poolvärmare är en perfekt investering.

För att du även ska kunna använda poolen oftare krävs det att den är ren och med en pooldammsugare kan du spara massor av tid och energi, som du istället kan lägga på andra sysslor i din trädgård.

Robotgräsklippare håller gräsmattan välskött

Om du har en väldigt stor trädgård som är täckt med gräsmatta, så kommer det att ta väldigt lång tid att klippa denna med en gräsklippare. Visserligen finns det åkgräsklippare, men dessa kräver väldigt mycket plats och det är inte alla som har ett förråd eller garage att förvara den i. Så här är en robotgräsklippare ett utmärkt alternativ.

Med en robotgräsklippare kan du enkelt ställa in när du vill att maskinen ska klippa och genom att dra ledningar i trädgården och justera inställningar på gräsklipparen kan du få en perfekt klippt gräsmatta, utan att det krävs någon tid eller energi från din sida alls. Så om du är trött på att behöva klippa gräsmattan på din lediga dag från jobbet, kommer en robotgräsklippare bli din bästa vän!

Självvattningssystem för att spara tid

För många är det även vattning av grönsaksland eller rabatter som tar mest tid. Men du kan spara massor av tid och besvär genom att installera ett självvattningssystem som kopplas in direkt till hemmets vattenledningar.

Genom att ställa in exakt när på dygnet du vill att självvattningssystemet ska slås på, kan du istället luta dig tillbaka i soffan eller åka till stranden utan att begränsas av att dina grödor behöver vatten. Beroende på hur stora områden de ska täcka, är de heller inte särskilt dyra i varken drift eller inköp. Så ett smart lifehack för dig som älskar dina plantor, men har begränsat med tid att vattna dem!

Planera din trädgård

Men det allra största lifehacket som du bör ta till är faktiskt helt gratis och detta är planering. Genom att planera dina odlingar efter hur mycket tid du faktiskt har, så kan du få fint i trädgården och slipper stressen med underhåll som du ändå inte har tiden för. Du måste även såklart tycka det är roligt att hålla på i trädgården för att den ska kunna underhållas på ett bra sätt. Vi hoppas att dessa lifehacks gör livet lättare för dig och din organisering av trädgården!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*