10 fiffiga lifehacks för alla nyblivna föräldrar

Har du precis blivit förälder och har ingen aning om hur du ska bära dig åt? Nästan oavsett hur pålästa ni är kommer det att uppstå en hel del frågetecken och svårigheter under uppfostran av er nya baby. Det finns en hel del smarta tips som underlättar tiden med er nyfödda bebis. Här kommer några riktiga bra lifehacks för er som nyblivna föräldrar:

Låt din bebis kolla en tv eller ipad

Har du någon gång testat att sätta på Babblarna eller något liknande när din bebis är ledsen eller skriker? I många fall kan barnet bli helt tyst och fokus hamnar på någonting helt annat. Det kan vara ett bra knep när du inte hittar någon annan lösning.

Förbered en praktisk överlevnadskorg

När det väl är dags att ge flaska eller amma och du sitter med det allra mesta utanför din räckvidd, kan det kännas lite extra tungt. Ett riktigt vasst life hack är att förbereda en överlevnadskorg med det som kan göra din tid under amningen enklare. Det kan vara alltifrån ipad, mobiltelefonen, vattenflaskan till fjärrkontrollen och handkrämen.

Använd barnstolen som hängare åt haklapp

Det kan tyckas att det låter som en liten grej. Men att hänga haklappen på barnstolen kommer att underlätta varje måltid, vilket ändå sker minst tre till fyra gånger på en dag.

Identifiera olika skrik

Att en bebis skriker till och från det vet vi alla, men att de olika skriken har olika mening kan vara något nytt för många. Om du lär dig att identifiera vilket behov din baby eftersöker vid skrik kommer du att underlätta både din och bebisens vardag.

Använd lugnande ljud

När det gäller lifehacking för nyblivna föräldrar är lugnande ljud riktigt bra. Både för dig som förälder och för din baby kan det bli lugnare samt mer sömn. Bruset i magen har gjort att bebisar är vana vid vissa ljud och blir lugna av det. Till exempel kan en tvättmaskin eller en dammsugare vara lugnande. Sedan finns det speciella appar som har specifika ljud för att lugna.

Utnyttja din bebis sömntillfällen

Om du redan hunnit bli förälder vet du att sömnen är en bristvara. Därför kan det vara mycket vettigt att utnyttja din bebis sömntillfällen till att sova själv eller åtminstone ta dig en lugn stund.

Ha kylen fylld med snabba mellanmål

Om du ibland missar lunch eller missar att äta kommer några färdiga mellanmål i kylen att vara rena drömmen.  Du kan även förvara redan uppvärmd mat i en mattermos. Det är ett life hack som verkligen kommer att hjälpa dig att hålla din energi och ditt humör uppe.

Skaffa självlysande nappar inför natten

För att slippa leta efter nappar mitt i natten är det en riktigt god idé att skaffa självlysande nappar. Det blir mycket enkelt för dig att hitta och gör din sömn lite bättre.

Testa att vara barnvakt åt massor av småbarn

En stor rekommendation till dig som varit förälder till en nyfödd ett litet tag är att testa på att vara barnvakt till en massa småbarn. Det kommer att ge dig perspektiv samt få dig att inse att du har det ganska lugnt och skönt ändå.

Gör en veckoplanering för mat

Sist men inte minst av alla smarta tips är det en god idé att inför varje ny vecka planera in vilken mat som ska göras eller ätas varje dag. Det kommer att spara lite energi och tankekraft, vilket kan vara väldigt värdefullt för dig som nybliven mamma eller pappa.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*