10 lifehacks som gör livet lättare

Tycker du om att hacka livet? I sådana fall kan denna artikel med life hacks vara något för dig! Nedan följer tio tips på hur du förenklar ditt liv.

Vad är ett lifehack?

Lifehacking är ett fenomen som funnits i alla tider, men ordet uppkom först under en teknikmässa i USA år 2004. Ett life hack är helt enkelt ett fiffigt knep som på något sätt underlättar vardagen, och kan handla om lite vad som helst.

1. Kyla din dryck

Är du trött på att isbitarna i din dryck smälter och gör drycken alldeles blaskig? Istället för att använda dig av isbitar kan du lägga själva dricksglaset i frysen en stund innan. Då får du en kall dryck utan isbitar!

2. Mer ketchup

Visste du att de flesta använder de små ketchupbehållarna man brukar få på snabbmatsrestauranger fel? Egentligen ska man veckla ut kanterna på behållaren för att få en konformad behållare. Då får man plats med mer ketchup!

3. Märk ditt bagage

Ska du ut och resa? Knyt ett färgglatt band runt handtaget på din resväska för att kunna urskilja den. Det blir mycket lättare för dig vid bagageutlämningen på flygplatsen.

4. Julgranskulor

När det är dags att plocka ner pyntet från julgranen, förvara dina julgranskulor i en gammal äggkartong för att skydda dem från stötar.

5. Svettiga skor

Brukar dina gympaskor lukta svett efter träningen? Lägg då en tepåse i varje sko. De absorberar nämligen svetten och tar bort den äckliga lukten.

6. Är batterierna slut?

Vet du inte om det finns ström kvar i dina batterier? Det finns ett enkelt sätt att testa det, så att du slipper slänga batterier i onödan. Håll batteriet lodrät cirka femton centimeter ovanför ett bord, och släpp det. Om batteriet studsar runt är det slut, eller nästan slut. Om det däremot studsar en gång och sedan lägger sig ner direkt går det bra att använda ett tag till.

7. Hemmagjord nattlampa

Vill du ha en unik och häftig nattlampa? Fyll en genomskinlig flaska med vatten. Sätt igång ficklampan på din mobiltelefon, och lägg den under vattenflaskan med ljusstrålen uppåt. Ljusstrålarna kommer att spridas, och du får ett mjukt sken som sprids över hela rummet istället för en skarp stråle.

8. Pannkakshack

Gillar du att äta pannkakor till frukost? Om du, som de flesta andra, är morgontrött och inte orkar gå upp tidigt för att laga pannkakor från grunden är detta lifehack för dig! Blanda ihop pannkakssmet och häll i en tom urdiskad ketchupflaska, och förvara den i kylskåp. När du sedan blir sugen på pannkakor är det bara att sätta igång spisen, hälla matfett i en stekpanna och steka din pannkakssmet.

9. Förvara värdesaker på stranden

När man är på stranden vill man gärna hålla sina värdesaker säkra. Kamouflera dem genom att lägga dem i en tom urdiskad flaska med solkräm.

10. Skilj på dina nycklar

Det sista lifehacket på den här listan hjälper dig att skilja på dina nycklar. Måla huvudena på nycklarna i olika färger med hjälp av nagellack.