Lifehacks för garderoben

Lifehacks för garderoben

Inlägget görs i samarbete med Gus textil

Att hålla garderoben städad och organiserad är inte alltid det lättaste. Det kan också visa sig vara en ganska tidkrävande syssla att röja undan saker man inte behöver eller vika in tvätten när den har torkat. Men med några enkla knep kan du spara massor av tid och enkelt hitta det du söker, när du öppnar dörrarna för att klä på dig på morgonen.

Spara plats med multigalgar

Ett vanligt förekommande problem är att man försöker få in så många galgar som möjligt, eller att man inte har tillräckligt. Med för många galgar som hänger är det svårt att få en bra överblick på vilka kläder man har att välja på och dessutom kommer strykning av kläderna att vara helt i onödan. Men genom att investera i en multigalge kan du spara plats och hålla garderoben mer organiserad.

Vad är då en multigalge? Detta är en galge som rymmer flera plagg så att du kan hänga alla dina finbyxor, sjalar eller shorts på samma ställe. Galgen fördelar plaggen vertikalt så att du får plats med mer i garderoben eller skapar lite mer utrymme för att få en bättre överblick.

Lär dig vika plaggen på rätt sätt

Att lära sig att vika dina plagg för att de ska ta upp mindre plats är A och O för att kunna hålla garderoben organiserad och ren. Beroende på vad du förvarar i din garderob kommer knepen se lite olika ut och det är därför viktigt att du gör lite efterforskningar för att se hur du kan vika detta specifika plagg på rätt sätt.

Håll koll på strumporna

Helt plötsligt har man bara enskilda strumpor och ingenting som passar med varandra. Känner du igen dig? Vi har knepet som gör att du håller koll på dina strumpor och som gör att du även sparar tid på morgonen.

Börja med att investera i en korg eller annan vald förvaring för dina strumpor som gör att du kan särskilja dem från dina underkläder. När du ska lägga i dina strumpor i garderoben så para ihop dem och vik för att du sedan på morgonen bara ska kunna ta ett par strumpor i högen, utan att behöva slösa tid på att leta efter två stycken som passar med varandra. Detta knep funkar med både vanliga strumpor, bambustrumpor eller raggsockar.

Rensa med jämna mellanrum

Men det allra enklaste knepet är egentligen att säkerställa att du håller din garderob så minimalistisk som det går och rensar ur den med jämna mellanrum. Du kan även säsongsanpassa din garderob och förvara vinterkläderna under sommaren under sängen eller annan plats för att göra det lite enklare att hitta en passande outfit på morgonen.

Har du inte använt ett särskilt plagg på flera år så är det också stor risk för att det kommer hänga i garderoben oanvänd och bara ta upp plats. Att rensa ur hemmet och garderoben med jämna mellanrum är också väldigt avkopplande och gör att du kan fylla ditt liv med saker som du tycker om.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*