10 Ikea-hacks som förändrar ditt hem

Känns ditt hem trist och omodernt eller allt för likt alla andras? Vill du göra enkla förändringar utan att spendera massor med pengar? Vi guidar dig hur du med några av de vanligaste och mest icke-unika prylarna från IKEA kan skapa dig ett nytt hem på nolltid för en billig penning. Ingen kommer att tro på att dina unika möbler kommer från IKEA. Så, leta fram dina gamla IKEA-prylar eller dra och köp några nya och starta förvandlingen genom dessa lifehacks!

Pall och bricka blir till soffbord

Den klassiska pallen Frosta i björk tillsammans med brickan Stockholm 2017 kan enkelt göras om till ett litet bord med kanter. Ta bort sitsen från pallen och limma istället dit brickan och du har ett tjusigt sideboard eller soffbord.

Uppdaterat sängbord

Ta sängbordet Hemnes och måla om det i en modern färg, ta bort den ena lådan för att skapa en öppen hylla och byt ut handtaget. Nu har du ett unikt och modernt sängbord!

Klassisk bricka blir som ny

Den klassiska brickan Romantisk som har hängt med länge kan man klä om i en fräck tapet och sedan på med ett lack som är vattenavvisande, och brickan blir som ny!

Den klassiska bokhyllan i ny tappning

Genom att sätta ihop flera Billy-bokhyllor och måla om dem i samma ton som färgen på väggarna ser de genast dyra och exklusiva ut. Ett enkelt och billigt lifehack av en av världens vanligaste bokhyllor.

Klädställning för de minstas kläder

Ett superenkelt och billigt tips för din inredning är att helt enkelt använda bockbenet Lerberg som du får för en hundralapp att hänga upp babykläder på. Enklare och billigare kan det nog inte bli.

Byrån de flesta äger i helt ny tappning

Byrån Malm står nästan i var mans hem då den har funnits i många år. Har man tröttnat på sin byrå kan man med ett enkelt knep fräscha upp den genom att helt enkelt fästa dubbelvikta läderband på toppen av varje låda. Plötsligt ser byrån unik och modern ut.

Arbetslampa blir sänglampa

Om du vill ha en modern sänglampa som inte kostar skjortan kan du ta arbetslampan Forså och hänga den upp-och-ner över sängen, du kan enkelt fästa den i hyllan lack.

Nya ben på skrivbordet

Om du har ett trist skrivbord kan du enkelt göra om det till ett nytt modernt bord genom att spray-måla de billiga benen Olof i en guldfärg.

Lifehack för din gamla IKEA-soffa

Har du en trist gammal IKEA-soffa kan du med två enkla hacks förvandla den totalt och få den att likna en 30 000-kronorssoffa. Först kan du byta ut benen, antingen genom att köpa nya på IKEA eller på ett annat ställe, sedan kan du också lämna in rygg- och sittkuddarna för att få knappar ditsydda.

IKEA-spegel blir design-spegel

IKEAS stora runda spegel Grundtal kan med några enkla åtgärder omvandlas till att se ut som den klassiska världskända Gubi-spegeln Adnet Mirror som ritades redan på 1950-talet. Du fixar lookaliken genom att knäppa ihop tre svarta eller bruna läderskärp runt spegeln. Superlätt och så tjusigt!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*