15 lifehacks för sportföräldern

Är du en stressad sportförälder som längtar efter en enklare vardag? Då är denna artikeln för dig. Läs vidare för att ta del av femton sätt att få kontroll över livet!

1. Sköna sittplatser

Är du trött på att stå upp och titta på i över en timme varje gång ditt barn har en match? Ett tips är då att se till att ha en uppfällbar campingstol i din bil, så att du alltid är redo för att titta på sport.

2. Paraply

På tal om saker man alltid borde ha i bilen, ett paraply är alltid bra att ha, både för regniga dagar och dagar då solen steker.

3. Uttråkade syskon

Nästa ”life hack” är till för dig som har fler än ett barn, varav minst ett håller på med sport. Ibland lyckas man inte hitta någon som kan passa syskonen under matcher. Ge då syskonet i uppdrag att vara matchfotograf, för att garanterat bli av med tristessen!

4. Svettiga skor

Brukar dina sportintresserade barn komma hem med svettiga gympadojor? Lägg då en tepåse i varje sko och låt dem stå över natten. Tepåsarna suger upp svetten och tar bort lukten.

5. Alternativ ispåse

Istället för att använda ispåsar till att kyla skador, använd en vanlig plastpåse fylld med vetemjöl som du förvarar i frysen. Mjölet formar sig bättre runt t.ex. skadade knän, och är inte lika kallt och obekvämt som isbitar.

6. Studsmattor

Om dina barn har en studsmatta utan skydd över fjädrarna kan du klippa sönder poolkorvar och täcka fjädrarna med dem.

7. Tvätta vita skor

Har dina barn vita skor som blir smutsiga efter en dags lekande? Använd en disksvamp för att tvätta dem med vanligt diskmedel.

8. Facetima matchen?

Om du någon gång skulle vara för upptagen för att gå på en av ditt barns matcher kan du be en annan förälder som är på plats att Facetima dig, och rikta kameran mot spelplanen. På så sätt kan du titta på matchen utan att vara där!

9. Ljudböcker

Om dina barn blir åksjuka av att läsa eller spela mobilspel under resor till och från matcher kan du alltid sätta igång en ljudbok istället. Ljudböcker kan också användas av dig som vill passa på att lära dig något medan du tittar på ditt barns matcher.

10. Limma strumporna

Om dina barn gillar att springa omkring inomhus har de säkert ramlat och skadat sig minst ett par gånger. Ett tips för att undvika detta är att limma mönster på undersidan av strumporna eller inneskorna.

11. Framförhållning

Innan varje bortamatch är det bra att kolla upp vart ni ska åka. Sök upp orten på Google maps. Se vad som finns i närheten och hur ni hittar dit. Det tar kanske några minuter, men det sparar dig tid och huvudbry på matchdagen!

12. Powerbank

Det är inte kul när ens mobiltelefon dör långt hemifrån, till exempel under en bortamatch. Ta därför alltid med en laddad powerbank.

13. Vattentålig telefon

På tal om mobiltelefoner – om din inte är vattentålig kan du lägga den i en ziplock-påse. Perfekt life hack för regniga matchdagar!

14. Armband med telefonnummer

Om dina barn har en tendens att springa iväg under matchdagar och liknande, gör ett armband med ditt telefonnummer på, för att hålla dem säkra.

15. Våtservetter

Våtservetter kan komma till användning i många situationer – picknickar, svettiga barn efter träningar, och så vidare. Våtservetter är ett life hack i sig!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*