5 hacks för att inreda snyggt men billigt

5 hacks för att inreda snyggt men billigt

Ditt hem är mer än bara ett tak över huvudet, så se till att gör det till en plats du kan koppla av och må bra på. Detta görs enklast genom att inreda efter egen smak – och det behöver inte kosta skjortan. I den här artikeln går vi igenom 5 hacks för att inreda snyggt utan att tömma plånboken.

1. Posters för personliga och levande väggar

Konst på väggarna är ett effektivt sätt att göra sitt hem såväl mysigt som personligt. Men stora tavlor kan lätt bli otympligt, och inte minst är de ofta dyra. I stället kan det vara värt att satsa på posters som du sedan ramar in.

Beroende på vilken typ av posters och ramar du väljer kan ditt hem signalera olika känslor. Du kan exempelvis välja bland färgglada eller svartvita posters och planscher med olika motiv. Ett bra hack är även att experimentera med olika storlekar, så ser dina väggar mer levande ut.

2. Stora resultat med små detaljer

Posters är ett enkelt sätt att göra ditt boende mer hemtrevligt för en billig peng, och ett bra sätt att framhäva din egen stil och personlighet. Men det finns fler detaljer att satsa på. Ett snyggt inrett hem behöver nämligen inte bestå av den trendigaste, och ofta dyraste, soffan. I stället kan du ”pimpa” hemmet med detaljer som udda vaser, krukor, ljusstakar och liknande.

3. Använd det du redan har hemma

Kanske har du tröttnat på dina möbler och är på jakt efter något helt annat? I stället för att handla nytt kan du i så fall leta efter billiga second hand-möbler som blir mer populärt. Men du kan också blicka åt det som redan står i dina rum. Ofta kan det räcka med en mindre ”makeover” för att hemmet ska upplevas som nytt. Nedan följer tre exempel.

  • Klä om din nuvarande soffa i ett nytt tyg med önskad färg och material.
  • Måla om soffbordet, nattduksbordet, krukor, vaser eller andra möbler/detaljer som du tröttnat på i nuvarande färg.
  • Våga flytta runt dina möbler. Kanske kan pallen som står i köket bli ditt nya nattduksbord?

4. Textiler för ett varmt och ombonat hem

Ett av de bästa tipsen för att göra sitt hem mer mysigt och hemtrevligt är att använda sig av så kallad mjuk inredning. Med detta menas olika former av textiler, som kan ge en mer varm känsla. Satsa därför på att förse ditt hem med mattor, filtar och plädar samt kuddar. Och kom ihåg att du inte behöver köpa helt nya kuddar – det räcker med att byta ut fodralet.

5. Välj ljuskällor med omsorg

Det är välkänt att ljuset har stor inverkan på människan. Olika ljus kan utstråla olika känslor och påverka vårt humör. I hemmet är det därför fördelaktigt med varmt ljus i stället för starka och sterila sken. Att välja glödlampor med omsorg kan därför göra dina rum mer trevliga att vistas i. Det kan därtill vara en fördel att satsa på flera små ljuskällor i stället för en stor.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*