5 smarta lifehacks för att göra flygresan bekvämare! 

Gör flygresan bekvämare

Att flyga är sällan bekvämt, speciellt inte om du ska iväg på en långflygning. Små säten, för lite benutrymme och störande ljud omkring dig är bara några av sakerna man helst vill slippa på resa. Det finns dock en hel del du själv kan göra för att flygresan ska bli mycket bekvämare och lättare att ta dig igenom. 

Vi listar 5 smarta lifehacks för att göra flygresan bekvämare! 

1. Res i sköna plagg 

Vid flygresor, speciellt de som är lite längre kan rätt kläder för flyg göra en otroligt stor skillnad. För längre flygresor kommer du dessutom säkerligen sova någon timme eller två, så se till att du bär plagg som är bekväma att sitta i.  

Detta kan exempelvis vara lössittande träningsbyxor eller plagg i mjuk bomull. Undvik att resa i jeans och åtsittande skor då du med stor säkerhet kommer känna dig mindre bekväm under flygturen. Tänk även på att ta med dig ett varmare plagg i handväskan om du är klädd för tropiska klimat då det alltid är lite kallare på flygplanet.  

2. Ha med powerbank 

Att kunna ladda dina olika enheter på ett långflyg är A och O för att du ska kunna fortsätta titta på film eller pilla på telefonen när batteriet sviker. Att ha med en kompakt powerbank på långflyget garanterar att du kan sysselsätta dig på planet med dina mobila enheter utan att riskera att du landar utan några som helst batterier på telefonen. Se till att din powerbank är ordentligt laddad innan avgång och ha med laddaren i handbagaget för tillgänglighet på hela resan.  

3. Saker för vila 

Som de flesta vet är en flygstol inte den allra skönaste stolen att sitta i, speciellt inte flera timmar i sträck med medresenärer så tätt intill. Att ta en tupplur eller vila under flygturen är ett säkert kort för att få tiden att gå snabbare i luften. För att du ska vara så bekväm som möjligt under sovstunden så är det en bra idé att ta med dig en nackkudde att stödja ditt huvud på, sovmask för att slippa ljus och ett par sköna öronproppar för att hålla oönskade ljud borta.  

4. Ha med hygienartiklar i handbagaget 

Luften på flygplan är torr och efter några timmars flygtur så är det lätt hänt att du känner dig ofräsch och har du en lång flygresa framför dig är sannolikheten dessutom större. Att därför ha med dig hygienartiklar i handbagaget ger dig möjligheten att exempelvis borsta tänder, applicera deodorant eller tvätta ansiktet på planet. Tänk dock på att ha med artiklar i resstorlek då du inte får ha med dig alltför stora produkter in på flyget. 

5. Sysselsätt dig 

Planera smart inför din resa och den underhållning du tänkt att du ska ägna dig åt på flyget. Om du exempelvis vill spendera flygturen med att titta på film, kan du med fördel ladda ned en eller flera filmer offline som du kan slå på under resan. Detta då många flygbolag inte har internet ombord och för att du ska kunna garantera att du kan titta på de serier eller filmer du önskar så är det bättre att de redan är nedladdade på dina enheter. 

Om du istället vill ägna dig åt att läsa en bok, ha gärna en pocketbok med dig för att spara på plats i väskan. Om du har svårt för att koncentrera dig när du läser ifall det finns ljud runt omkring dig kan du även använda öproppar för att stänga ute störande ljud. 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*