8 knep för att fixa repor på bilen

8 knep för att fixa repor på bilen

Repor och bucklor är oundvikliga och det är ett faktum!!! Oavsett hur mycket du försöker att inte få dem på ditt älskade fordon får du åtminstone några lätta här och där. Det kan vara antingen det unga barnet som stötte sin cykel mot din bil av misstag eller en annan bil som körde på dig bakifrån vid rödljuset. Nu behöver du inte åka till verkstaden för varje lätt skråma på din bil. Ett kluster av dessa repor på ett och samma område ser dock illa ut på din häftiga bil. Och vad som är ännu värre med att lämna dessa repor obehandlade är att de ibland kan rosta. I den här bloggen erbjuder vi några coola hacks som kan hjälpa dig att fixa dem om inte helt ta bort dem.

Silvertejp

Ja, silvertejp. Det är faktiskt ett mycket mångsidigt och användbart föremål för olika användningsområden i hushållet. Om den används på ett smart sätt kan den lösa några av dina konstigaste dagliga problem. Och det är samma sak när det gäller repor i bilen. Det kanske dock inte är lika användbart om reporna är höga i längd. Den fungerar bra för repor av mindre längd som inte är alltför djupa.

Du behöver helt enkelt skaffa en tejp som matchar din bils lackfärg. Detta borde inte vara något problem eftersom duct tape numera finns i olika nyanser. Du måste dock se till att du får en mycket nära matchande nyans om inte exakt matchande. Samma färg med hög kontrast i nyansen kan förstöra hela användbarheten av detta praktiska föremål eftersom en annan nyans lätt kan vara synlig, särskilt i ljus.

Därefter måste du applicera tejpen så jämnt som möjligt på revan. Gör ditt bästa för att undvika veck och andra luftfyllda linjer. Försök att göra det med lätta händer och så smidigt som möjligt. Du kan fortsätta med tejpen ganska länge åtminstone tills du får ditt målarjobb planerat.

Tandkräm

Vi vet att det är ett av de vanligaste råden på internet. Men vet du vad? Det fungerar…

Precis som Duct Tape är tandkräm också en ganska praktisk och användbar hushållsartikel när det gäller att avlägsna repor på föremål som DVD-skivor, CD-skivor och skärmar på surfplattor, telefoner och bärbara datorer. Magin ligger i dess slipande egenskaper. Den slipande egenskapen hjälper till att jämna ut ytan vilket bidrar till att minska synligheten av reporna.

Om det är en riktigt djup repa kommer den dock inte att kunna släta ut den helt och hållet. Men den kommer naturligtvis att hjälpa till att göra den mindre synlig. Den bör dock fungera bra på lättare repor. Tandkräm med silikon gör dock ett bättre jobb på grund av deras naturliga polerande egenskap. Använd tandkräm med blekande egenskaper för bästa resultat.

Skopolish

Precis som tandkräm och tejp kan även skoputs visa sig vara användbart åtminstone när det gäller dina bilrepor. Men detta föremål fungerar bäst endast med bilar med mörkare färgnyanser.

Det finns dock några ljusare nyanser som kräm och solbränna tillgängliga på marknaden från vissa märken. Det är bara att hitta en nyans som matchar din bilfärg. Därefter måste du få din bil tvättad. Nu kan du applicera lite skokräm på reporna och du kommer att bli glad när du ser att den bleknar.

Nagellack

Det finns ett annat nagellack än skokräm som kan hjälpa dig att fixa lätta till måttliga repor på din bil. Och det är nagellack, även känt som nagellack. Nu är det här ganska häftigt eftersom det finns i massor av nyanser. Och du kan möjligen hitta en nyans som exakt matchar din bils färg. Den är också ganska billig och kanske behöver du inte ens köpa en sådan eftersom du kan hitta en matchande sådan i en kvinnas fåfänga i lådan i ditt hem. Den har också en borste att applicera som kan hjälpa dig att täcka reporna så noggrant som möjligt. Det finns dock en sak som man måste ta hand om. Många nagelfärger ger en helt annan nyans efter fullständig torkning. Så du måste göra ett snabbt test innan du applicerar den på bilen.

Sprayfärg

Det finns sprayfärg att tillgå, särskilt för bilar. Den kan användas i stället för touch paint och är ganska lätt att använda eftersom den kommer i en sprayburk. Dessa finns också i olika färger och till ett ganska överkomligt pris. Använd så mycket som behövs och resten kan sparas för senare användning.

Sprayfärg är ett utmärkt val när din bil har flera repor och det är en ganska stor yta som behöver täckas. Se dock återigen till att färgen är exakt matchande eller åtminstone mycket nära matchande.

Detta hack kommer dock att kräva en del förberedelsearbete. Du måste också först rengöra ytan ordentligt följt av slipning med fint sandpapper. Därefter kan du spraymåla det repade området. Därefter måste du applicera en klarlack följt av vaxning för att ge ett ordentligt färdigt utseende.

Färg för att förbättra färgen

Precis som Car-color sprayfärg kan du använda en touch-paint som kommer speciellt för repor i bilen. Det bästa med dessa touch-up-färger är att de också levereras med en färgkarta och du kan enkelt hitta din matchande färg på det sättet. Det finns dock en nyckel till detta. Du måste använda din bils VIN för att hitta den exakt matchande färgen.

Du hittar enkelt bilens VIN i allmänhet i det nedre vänstra hörnet av instrumentbrädan framför ratten. Gå sedan till din återförsäljare och tala om din bils VIN så ska de kunna hjälpa dig att hitta en exakt matchande touch-up-färg. Använd alltid den av återförsäljaren rekommenderade touch-up-färgen, annars blir slutresultatet inte tillfredsställande.

Det bästa med dessa touch-up-färger är att de finns tillgängliga med en penn-applikator. Detta hjälper till att täcka reporna med större precision och noggrannhet.

När du har fått din touch-up-färg måste du göra lite förberedelsearbete precis som när du använder sprayfärg för bilfärg. Du måste först städa upp repaområdet och sedan slipa upp det med fint sandpapper. Applicera sedan touch-up-färgen och låt den torka. Följ upp den med en klarlack för bilar och avsluta med en generös vaxning.

Högkvalitativt kit för lackretuschning

Detta är det mest effektiva sättet att täcka upp repor på din bil. Anledningen är att detta är samma sak som används av verkstäder och proffs för att avlägsna repor. Om du köper ett kit av hög kvalitet får du därför det bästa resultatet. Det kommer dock att kräva lite tid och ansträngning.

Detta beror på att man med ett retuscheringskit måste applicera flera lager färg och andra komponenter som klarlack för bilar, primer osv. Resultatet är dock värt all ansträngning. Du kan kolla in några detaljerade handledningar på YouTube för att hjälpa dig med processen.

Konstverk

Om du är villig att gå på ett kreativt sätt att fixa till din stökiga bil, varför inte prova på konstverk. Ja… konstverk bidrar inte bara till att göra din bil snyggare utan är också ett mycket effektivt sätt att täcka reporna (om inte ta bort dem). Det är också ganska enkelt och billigt att få det gjort och du har ganska många alternativ.

Du kan antingen få färgade dekaler, trimmar eller klistermärken som läggs över reporna för att dölja dem effektivt. Du kan till och med få ett gallerverk gjort på din bil på ett sätt som gör att linjerna gör reporna omärkliga. Framgången med detta trick beror dock på din kreativitet och fantasi. Dessutom är linjernas placering en viktig faktor för att täcka reporna.

Och du kan också visa upp din stil, funky eller klassisk, genom dessa konstverk.

Slutord

Det var 8 enkla men coola knep för att fixa repor… De flesta av dessa knep fungerar mest för lätta till måttliga repor. Dessa hacks är inte på något sätt permanenta lösningar för reporna. De kan dock hjälpa dig att dölja dessa repor tills du får din lackering planerad. Tanken är att du kan få en tillfällig lösning med dessa hackor för att täcka över reporna så att du inte känner dig som en idiot på vägen. Det är det som är syftet med hackor. Hacks ger dig omedelbar framgång men de är inte permanenta lösningar.

Om du vill bli helt av med reporna måste du få en professionell lackeringsprocess/speciell reptvättningsprocess utförd.

Prova dessa hacks och låt oss veta hur de fungerade för dig (naturligtvis på kort sikt). Vi skulle gärna vilja veta om dina erfarenheter. Vi skulle bli ännu gladare om du kunde dela med dig av andra tips som du använder för att åtgärda repor på din bil. Vi hoppas verkligen att de här tipsen kommer att hjälpa dig…

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*