8 lifehacks till motorcykelturen

8 lifehacks till motorcykelturen

Det finns inget bättre än känslan av att åka motorcykel på den öppna vägen en vacker sommardag. Oavsett om du är en erfaren förare eller ny på motorcykelscenen finns här några enkla tips som kommer att hålla dig och din motorcykel säkra och glada i sommar.

1. Hindra din motorcykel från att falla

Vi har alla sett det hända – ett kickstand är inte på stabilt underlag och nästa sak du vet BOOM! Din cykel har ramlat omkull. Det är så enkelt att hindra detta från att hända – det är bara att skapa ett hinder. Det finns produkter som du kan köpa för detta ändamål, men för att vara ärlig kan du använda nästan vad som helst för att ge stativet lite mer stabilitet. Krossad läskburk, kreditkort, hotellnyckel, hockeypuck – välj själv.

2. Baby wipes… för allt!

Jag vet vad du tänker – konstigt råd. Men lita på mig, det är ett bra tips! Babydukar kan rengöra bokstavligen allt, och på en motorcykel kan det vara skillnaden mellan liv och död. Som alla erfarna motorcyklister vet är det oerhört viktigt att hålla din motorcykel OCH din ridutrustning i gott skick. Babydukar är en perfekt lösning för att rengöra din motorcykel i en nödsituation, och de är också utmärkta för att rengöra dina läderkläder. De håller till och med skinnet återfuktat och hindrar dem från att spricka.

3. Håll dig varm med tidningspapper

När du åkte iväg till din kryssning med vännerna var det varmt, eller hur? Nu är du på väg hem och det är rent ut sagt iskallt. Stoppa in lite tidningspapper i din jacka! De finns lätt tillgängliga på nästan alla bensinstationer, och om du fodrar din jacka med tidningspapper kan du minska vinden och även fungera som isolering.

4. Förvara lite bensin i en vattenflaska.

Ta en tom vattenflaska och fyll den med bensin på en bensinstation. Det fungerar alldeles utmärkt, kostar mindre än en jerrycan och är mycket lättare att transportera, stoppa den bara i en ficka eller spänn fast den på din cykel. Använd dock inte PET-flaskor som senare ska pantas!

5. Investera i ett Bungee-nät.

Du kan spänna fast vad som helst på din cykel med ett bungee-nät. Allvarligt talat – vad som helst. Ett bungee-nät är den billigaste, enklaste och säkraste lösningen för att bära något på din cykel. Det spelar ingen roll vad det är för form eller storlek, och de kostar bara runt 15 dollar. Varför har du inte ett ännu?

6. Förhindra vatten på ditt visir med en potatis.

Potatis är stärkelserika. Vatten gillar inte stärkelse. Skär en potatis, gnugga insidan över ditt visir och du behöver aldrig mer oroa dig för att vattendroppar ska skymma din syn. Extra bonus – inga kemikalier för att ta bort anti-täpp- eller anti-reparationsbeläggning.

7. Silvertejp på visiret

Möjligen det äldsta tricket i boken, men det är ändå värt ett omnämnande här. Sätt en remsa tejp över toppen av din hjälms visir för att blockera solen. Det finns inget värre (eller mer potentiellt farligt) än bländande sen kvällssol direkt i ögonen. När solen inte är ett problem kan du klistra tejpen på baksidan av hjälmen.

8. Tänk på säkerheten i första hand och ha roligt!

OK – det här SKA vara självklart, men det viktigaste du kan göra på din motorcykel i sommar är att vara säker. Följ trafikreglerna, var synlig, var medveten om din omgivning och bär rätt utrustning. Njut av körningen!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*