Bra barnvakt

Bra barnvakt

Man är inte sämre förälder om man behöver hjälp ibland, det kan till och med vara en styrka och något positivt för barnet. Att få lite egentid eller att tryggt lämna sitt barn till en underbar barnvakt för att kunna ägna sig åt andra viktiga saker är nödvändigt ibland. Många kanske har familj eller vänner som kan och ställa upp när det behövs någon som tar hand om barnet eller barnen, men vi är många som har valt att flytta till en annan stad till exempel och kanske inte har det nätet ännu. Då är det perfekt att kunna ha en barnvakt med goda referenser som du vet kommer att göra sitt bästa för att ta hand om ditt eller dina barn.

För att hitta just den barnvakt som passar in i din familj finns nu bra webbsidor för att kunna hitta duktiga ungdomar som söker lite extra pengar och är glada över att få jobb som barnvakt. Det finns barnvakter i hela Sverige och om du bor i en större stad finns det kanske flera som kan vara intressanta. Du kan lätt filtrera kandidaterna som har lagt upp sin profil på appen.

Hur hittar jag en barnvakt?

Eftersom det kan vara känsligt att lämna ifrån sig barnet till någon okänd, speciellt de första gångerna, är det viktigt att hitta en barnvakt som du har förtroende för. På specialiserade webbsidor för barnpassning registrerar sig alla intresserade med BankID på en app som du laddar ned, för att sidan ska kunna verifiera användare. Du som söker en barnvakt gör samma sak, det kan inte bli enklare och säkrare.

Varje profil över barnvakts kandidater kan du se namn, ålder och även se en profilbild. Du kan också se om hen har passat barn innan, om hen bor i närheten och tidigare omdömen. När du har funnit någon lämplig kan du sen, men hjälp av appen, ta kontakt direkt med barnvakten. Det är alltid bra om du som förälder skriver lite om dig själv och barnen innan kontakten.

Det är viktigt att även barnvakten känner sig trygg, liksom du, och därför erbjuds kostnadsfritt ett första möte mellan er. Mötet kan ske hemma hos er eller på en mer neutral plats, men tänk på att ta med barnet så att barnvakten får chans att bekanta sig lite. Det är också bra om du är med vid första barnpasset för att det ska kännas bra för alla. Känns allt bra kan det bli en början till en livslång kontakt.  

Vad kostar en barnvakt?

Timlönen för en barnvakt varierar mycket beroende på hur lång erfarenhet och popularitet hen kan erbjuda. Även var du bor kan ha betydelse men priset brukar ligga på från 75 kronor i timmen och uppåt. Det bästa är att komma överens om ett pris redan från början så att det inte blir missförstånd. Betalningen kan enkelt ske genom appen vilket ger dig en extra trygghet.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*