Bra hacks för att skydda mobilen

Bra hacks för att skydda mobilen

De flesta av oss, vi har ju en smartphone av något slag. Dessa kostar en hel del pengar, så det kan vara värt att skydda dem på olika sätt. Dels mot stötar, att du tappar den, eller mot intrång. Därför vill vi ge dig ett par bra hacks hur du kan skydda din telefon på olika sätt. Ett bra skydd är att ha någon form av skal eller fodral. Det kan du hitta på Skalhuset. Sedan kan det även vara smart att satsa på ett skärmskydd.

Så skyddar du din mobil mot sprickor och repor

Om du tappar din smartphone, och den inte har någon form av skydd runt sig eller på sig, så kan skärmen spricka, eller kanten på telefonen skadas. Det kan vara smart att till exempel ha på ett skärmskydd. Dessa finns att hitta dels i härdat glas, dels i plast. Fördelen med att välja glas framför plast är att de skyddar bäst. Plasten skyddar mest mot repor, medan glas även skyddar mot att hela skärmen spricker.

Så skyddar du din mobil på bra sätt

Du som vill skydda hela din telefon, du bör fundera på att satsa på ett bra mobilskal eller mobilfodral. Idag finns dessa i en mängd varianter och material så som plast, läder, silikon med mera. Det du kan välja mellan är att ha ett skal som skyddar baksidan och kanterna, eller ett fodral som då sitter runt hela mobilen och skyddar både framsida, baksida och kanterna.

En fördel med att använda dig av ett så kallat plånboksfodral, det är att du då slipper ha med dig en separat plånbok. Det är rätt skönt att slippa ha det.

Så skyddar du din mobil mot intrång

Det är inte bara viktigt att skydda mobilen mot att gå sönder, det är även viktigt att skydda den så att den inte utsätts för intrång av något slag. Detta har ju kommit att bli allt vanligare då vi kan surfa på nätet med våra telefoner. Det du kan göra, det är bland annat att undvika att koppla upp dig till offentligt Wi-Fi. Se även till att alltid hålla din mobil låst, med kod eller med ansiktsigenkänning. Du bör även se över dina appar, så de inte har allt för mycket tillgång till privata inställningar samt se även till att ha starka lösenord på de olika webbsidor du besöker med din mobil.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*