Behöver din klass extra pengar till klassresan?

extra pengar till klassresan

Många skolklasser påbörjar insamling till den framtida klassresan redan i 7e klass. Insamlingen kan ske på olika sätt, bland annat genom att eleverna jobbar ihop pengar på olika sätt. Detta kan ske med så kallade dagsverken hemma eller på annan plats där det kan behövas. Dessa arbeten utförs vanligen i par eller i mindre grupper. 

Klassen, klassföreståndare och ibland även föräldrar bör tillsammans diskutera olika resmål. Oftast har eleverna stora visioner om resmål, men alla är inte överens. Till att börja med ska man hinna få ihop tillräckligt med pengar till vald resa. Åker din klass i 8: eller 9:e klass och hur mycket pengar hinner alla samla in? Det är en god idé att klassen börjar så tidigt som möjligt med att tjäna ihop pengar. En fördel med att klassen åker redan i 8:e klass är att chansen är god att det tidigt skapas god stämning i klassen. Däremot hinner klassen tjäna ihop mer pengar till resan om den sker längre fram. Ju längre tid man har på sig att tjäna pengar, desto bättre.

Behöver din klass hjälp med att tjäna pengar till klassresan? Idag finns flera alternativ till hur man kan tjäna ihop pengarna. Även olika marknadsföringssätt och betalningsalternativ har uppkommit på marknaden. Idag kan det vara enklare med försäljning med hjälp av sociala medier och digitala hjälpmedel.

Några alternativ för din klass att välja mellan

  • Försäljning av plagg som många önskar ha i sitt eget sortiment. Bekväma tröjor, linnen och underkläder för olika åldrar. Inför våra kalla perioder på året finns även varmare plagg att välja mellan. Här råder inga mellanhänder, så plaggen kan säljas till ett lägre pris än många andra liknande plagg i butik.
  • När en skolklass säljer produkter för en klassresa eller något annat utbildande är ofta Newbody väldigt uppskattat. Det är ett välkänt märke i de svenska hushållen som håller hög kvalité. I deras sortiment Home Seremonies kan man finna flera produkter som är lättsålda för vilken klass som helst.
  • Olika kryddor, oljor och annat som kan förhöja smaken i maten. Utbudet varierar beroende på årets säsong. Inför sommaren finns fler alternativ för grillningen och inför julen är saffran en stor favorit. Många förpackningar passar även som en form av dekoration i köket och blir ännu trevligare att köpa som gåva.
  • Enkla medel som piffar upp i hemmet är uppskattat av många. Produkter som ljus och tvål kan förgylla med både doft och design. En fördel är att dessa produkter produceras i Sverige och de är skonsamma för både miljön och vår hälsa.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*