Lifehacks när du ska flytta till lägenhet

Lifehacks när du ska flytta till lägenhet

Flytta till lägenhet – Ska du flytta hemifrån till din första lägenhet eller har insett att huset är aningen stort och vill flytta till någonting mindre?

Att flytta är en process oavsett om det är första gången eller inte. Det är mycket som du behöver tänka på och packa ner. Dessutom är det mycket administrativt att ordna, som kan kännas stressigt att ta tag i. Vi ger dig därför några lifehacks som kommer att göra flytten till lägenhet mindre energikrävande och som gör att du kan komma iordning snabbare i ditt nya hem.

Börja i tid

Problemet som många gör att man tar tag i alla bestyr alldeles för sent. Att stå sista dagarna och försöka packa, fixa med allt administrativt och även ha tid att faktiskt flytta alla tillhörigheter kommer att göra processen väldigt stressig. En fördel är därför om du försöker att packa och börja med flytten i tid.

Det kan till exempel vara fördelaktigt om du får tillgång till lägenheten en månad innan ditt kontrakt på gamla lägenheten går ut. Du kan då sprida ut flytten över flera tillfällen, så du inte sliter ut dig och måste hinna göra allt jobbet på en och samma dag. Mer tid för flytten kommer också bidra till mindre stress och att det känns mindre överväldigande. Så tips nummer ett, börja i tid och du kommer tacka dig själv senare!

Packa inte för tungt

Att flytta till lägenhet innebär i många fall att det också kommer vara en eller flera trappor som du måste besegra. Så för att du ska kunna flytta dina saker, är det nödvändigt att du inte packar för tungt och inte är för envis. Det krävs väldigt mycket energi att bära upp allt för flera trappor och det kommer därför vara mer fördelaktigt om du istället tar flera vändor till bilen.

Markera flyttlådorna

En som sak kommer att hjälpa dig att spara tid är också att markera alla flyttkartonger, beroende på vad du packar i dem eller i vilket rum sakerna ska stå.

Här kan det vara fördelaktigt att packa ner saker från samma rum i en och samma kartong, så att du under flytten kan bära in flyttkartongen direkt till det rummet. Du kommer då också veta vad som direkt kan bäras ner i förrådet och därmed spara ytterligare ork.

Skriv en att-göra-lista

Många som flyttar tycker också att det känns som man har mer koll på läget om man skriver en praktisk att-göra-lista. Här kan du dela in flytten i flera olika moment och notera vad som är viktigast att du tar tag i, saker som måste göras när du flyttar in och även i vilken ordning allt ska göras för att processen ska flyta på bättre.

Om du känner dig stressad över flytten är listor ett utmärkt lifehack, som hjälper dig att hålla koll på allt som måste göras utan att du behöver hålla reda på allt utantill.

Våga be om hjälp

Vi är övertygade om att du har några i din närhet som mer än gärna hjälper till när du ska flytta, i alla fall med något av stegen. Det kan vara allt ifrån att hjälpa dig att packa ner alla prydnadssaker i papper så att de inte går sönder under flytten, till bärhjälp så att du slipper många vändor i trapporna.

Att fråga om hjälp kan såklart kännas jobbigt för många. Men bjud dem sedan på bio eller på en härlig grillkväll som tack för hjälpen och det kommer garanterat att uppskattas!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*