Inredningshack: Gör en annars tråkig vägg personlig med hjälp av tavlor

Gör en annars tråkig vägg personlig med hjälp av tavlor

Det finns alltid en vägg i bostaden som känns tråkig och tom. På något sätt lyckas den också få resten av rummet att kännas opersonligt. Som tur är kan tavlor göra en stor skillnad för en sådan vägg. Med rätt tavlor kan du göra hela rummet mer personligt och kan imponera på alla gäster du bjuder in.

Men många av oss kämpar med att veta vilka tavlor som kan hängas upp på väggen, vilka tavlor som ska paras ihop med andra, vilka färger man ska välja, och så vidare. Men oroa dig inte, du behöver inte vara inredningsexpert för att lyckas dekorera din tråkiga vägg. Vi har några utmärkta tips för att hänga upp väggkonst.

Om du känner dig osäker, välj en symmetrisk placering

Det säkraste sättet att hänga upp konst på väggen om du inte känner dig så säker på att inreda i allmänhet är att hänga upp olika tavlor av samma storlek symmetriskt. Med den här metoden kan du skapa en gruppering av tavlor som är visuellt balanserad. Den symmetriska placeringen passar perfekt över stora möbelgrupper, som en soffgrupp eller ett matbord. Om du vill hänga upp tavlor på mer kreativa sätt kan vi tipsa om den här artikeln från Expressen.

Inspireras av färgerna i rummet

Färger kan vara det svåraste momentet när det gäller att välja väggkonst. Men i stället för att välja något så tråkigt som enbart svart och vitt kan du inspireras av andra färger i ditt rum. Om du har en blå filt i soffan skulle samma färg kunna passa bra på en av dina tavlor. Eller kanske är ditt rum fyllt med vackra gröna växter, då kan gröna detaljer på tavlorna passa perfekt. Färgerna kompletterar varandra och är perfekta för att skapa en glad och mysig atmosfär i ditt hem.

Glöm dock inte att tänka på väggens färg när du letar efter tavlor. Väggen är trots allt bakgrunden för dina konstverk och spelar därför en stor roll. Om väggarna har en neutral färg är det ganska lätt att komplettera den med vilka målningar som helst.

Använd ramar på ett klokt sätt

Underskatta inte ramar när du väljer vilka konstverk som ska hänga på väggen. Val av ramar kan spela en betydande roll. Oavsett om du väljer samma, moderna ramar eller om du blandar och matchar olika ramar i vintagestil kan inramningen ge ett rum lika mycket stil och personlighet som själva konstverket. Ramar är rätt dyra, så vi rekommenderar att du köper några av dem begagnade. Det ger också en personlig och vintage touch till din vägg.

Gå inte för långt

Det kan bli för mycket tavlor, men det handlar om hur rummet ser ut i övrigt. Om du har många möbelgrupper i olika färger kan en fotovägg fylld med olika tavlor se rörigt ut. Så du måste vara förnuftig när du dekorerar din vägg med konst. Om rummet å andra sidan är ganska minimalistiskt kan du överväga ett fokusområde med en större tavla och sedan hänga upp andra mindre tavlor för att komplettera den på ett vackert sätt.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*