Jämför begravningsbyråer

När någon närstående gått bort, är att planera en begravning någonting av det sista man vill göra. Samtidigt vill du självklart att den avlidna ska få en så fin begravning och ceremoni som möjligt. Att hitta den rätta begravningsbyrån kan dock vara svårt för många om man inte vet vart man ska börja. 

En god idé är att jämföra olika begravningsbyråer för att få en klarare bild av vad du är ute efter och vad de olika alternativen kan erbjuda. På www.begravningsbyrå.se kan du jämföra flera olika begravningsbyråer runt om i landet som kan erbjuda dig allt ifrån val av kista till vilken gravsten du vill ha på kyrkogården. 

Jämföra begravningsbyråer 

För många är det viktigt att det går snabbt att ta sig till begravningsplatsen för att kunna besöka den begravna. Se därför efter vad det finns för möjligheter att få en begravningsplats på en kyrkogård nära dig. 

Genom att jämföra olika begravningsbyråer i din närort kan du lättare sålla bort alternativ längre bort och du kan fokusera på några få för att se vad för olika paket de har att erbjuda dig. Fundera gärna ut innan vad det är du kommer att behöva ha hjälp med för att lättare kunna komma överens med den begravningsbyrå som du till slut väljer. 

Begravningsbyråer som finns i närheten 

Ett bra alternativ är att göra en lista eller liknande på begravningsbyråer som ligger i närheten. Därefter kan ni jämföra de och sedan komma fram till ett beslut, om vilken som känns bäst.  

Ett annat alternativ är också att fråga dina vänner eller släkt vad för begravningsbyrå de använt sig av tidigare för att få en åsikt utifrån. Det kan exempelvis handla om en begravningsbyrå som de tycker har nått upp till förväntningarna eller om de rekommenderar en specifik kontaktperson.  

Vilken organisation byrån tillhör 

När ni kommit fram till ett beslut om begravningsbyrå, är det bra att ta en titt på vilken organisation de tillhör. SBF är en organisation du kanske hört talas om tidigare då de är en av de större på marknaden idag. Det finns självklart även lite mindre, mer lokala organisationer som du kanske hellre föredrar.  

Besök begravningsbyrån 

Oavsett om du kommit fram till ett eller flera alternativ, är det bra om du besöker de olika begravningsbyråerna. Då kan du lättare se deras tillvägagångssätt och även få annan information som priser med mera. Innan du bestämmer dig kan det vara bra om du har gjort en lista på allt som begravningsbyrån behöver hjälpa dig med så de kan ge dig en offert med alla dina önskemål inkluderade. 

Skriftlig offert 

En skriftlig offert kan du självklart begära ifrån dina alternativ och sedan jämföra offerterna gentemot varandra. Där kan du se det totala priset för hela begravningen och ceremonin. Förklara hur du önskar att upplägget ska se ut, vad för slags kista du har tänkt och hur du vill att ceremonin ska genomföras. Tänk även på vad du vill att byrån ska stå för och vad du vill planera och anordna själv.  

Planera 

När du väl kommit fram till ett beslut gällande vilken begravningsbyrå som är den rätta för dig, är det dags att börja planera begravningen. Se till att ha god kontakt med din utvalda begravningsbyrå och den kontaktperson som du blir tilldelad. Kontaktpersoner är ofta ett stort stöd, inte bara gällande planeringen av själva begravningen, men finns även där för att lyssna och ta alla steg i din egen takt.  

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*