Lifehacks för hotellboendet

Lifehacks för hotellboendet

Lifehacks för hotellboendet – Att bo på hotell med jämna mellanrum är en liten lyx i vardagen som vi alla borde unna oss oftare. Men det kan också vara lite krångligt att hitta bland alla dina behörigheter i din resväska och ofta packar man med lite för mycket saker som sedan inte används under resan.

För att du verkligen ska kunna njuta av din hotellvistelse och även kunna resa lättare har vi letat fram några lifehacks för hotellboendet som du bör använda dig av nästa gång du har bokat in dig på hotell.

Lär dig packa rätt

Allt handlar om planering och likaså när du packar din resväska inför hotellbesöket. Du behöver först tänka på vad du bör ta med och hur du ska packa för att dina kläder inte ska bli helt skrynkliga. Att packa rätt är en konst i sig och det kan krävas några turer innan du får in det rätta tricket och vet vad som faktiskt kommer att användas och inte.

Fundera på för vilka olika tillfällen du behöver packa med dig kläder, hur många dagar du ska vara borta och basera sedan valet på detta. Varför plocka med finkläder om du endast kommer att gå runt och spatsera i staden? Du kanske även behöver packa med lite sköna kläder som du kan använda när du är på hotellrummet.

Ta med ett resestrykjärn

Ett vanligt förekommande problem är att kläder som faktiskt hamnar i resväskan blir skrynkliga. När det väl är dags att använda finklänningen eller kavajen kommer du snart att upptäcka skrynklor och veck i textilen. Men detta kan du snabbt åtgärda om du bara packar med dig rätt saker.

Om du har med dig kläder till ett litet festligare tillfälle så kommer ett resestrykjärn att vara räddaren i nöden. Fördelen med dessa är att de tar upp minimalt med plats och kan användas av alla i sällskapet.

Har du lite mer plats över kan du istället ta med ett ångstrykjärn. Med detta verktyg kan du släta ut även de mer envisa vecken i dina kläder och därmed ge ett strålande intryck för affärsmiddagen eller på teatern.

Investera i reseformat

När man bor på hotell så finns det oftast alltid schampo och andra skönhetsartiklar som du kan ta del av på rummet. Men om du vill ha med dina egna produkter eller har väldigt känslig hud som behöver extra vård så kan det snabbt bli lite att släpa på.

Spara plats i resväskan och investera i reseformat av dina favoritprodukter eller tomma behållare som du kan fylla upp med det som du behöver ha med. Varför släpa med dig på extra vikt i onödan? Många produkter kan idag köpas i mindre förpackningar, vilket kommer att vara till stor nytta när du reser.

Detta är dessutom ett smart tips om du kommer att flyga utomlands och sedan bo på hotell. När man flyger kommer man att vara ännu mer begränsad med hur mycket vätska man kan plocka med sig i handbagaget, så här gäller det att vara lite smart!

Plocka ur din resväska

Att ha koll på vad man har med sig på resan är en sak, men att sedan också lyckas dela upp vad som är rent och inte är en helt annan femma. När du kommer fram till hotellet är det lika bra att plocka ur allt direkt. Detta kommer att ge dig en bättre överblick över vilka kläder du har med dig. När något är använt så kan det läggas ner i väskan i en påse eller i ett annat fack av väskan. Ett lifehack som kommer att spara dig lite tid på morgonen!