Lifehacks för resan: Så slår du ut restiden

Lifehacks för resan: Så slår du ut restiden

De allra flesta skulle nog hålla med om att det är roligt att resa. Fullt fokus brukar ligga på slutdestinationen och vad man ska göra när man kommer. Det kan däremot vara fördelaktigt att ägna en tanke åt själva färden. Det är lätt hänt att det blir långdraget att sitta i en bil eller på ett flyg i flera timmar. Och det spelar ingen roll hur bra vän man är med sina medresenärer. Ibland är det skönt att få sitta tyst och sysselsätta sig med något annat.

Men, vad gör man när man inte kan röra sig fritt? Det finns flera bra hacks för att slå ut restiden, oavsett om man flyger, åker tåg eller bil. 

Slut ögonen en stund

Det är ofta mycket att göra inför en resa och det är inte ovanligt att man sover sämre natten innan man åker. Om du får några timmar över på färden kan du försöka sluta ögonen en stund. Ta med dig öronproppar och en sovmask för att lättare stänga ute omgivningen. Det är alltid skönare att komma fram utvilad.

Spela spel

Den som vill sysselsätta sig med något aktivt har otaliga spel att tillgå. De flesta spel går att spela i mobilen såväl som på datorn. Vissa spel kan spelas direkt i en webbläsare medan andra kräver nedladdning. Casinospel som slots tillhör kategorin som inte kräver nedladdning. De finns mängder med populära slots i olika varianter. De har sin unika design och spelare loggar enkelt in med sitt BankID för att spela. Action-, pussel- och simulationsspel, såsom The Sims och PUBG, kräver i sin tur nedladdning. Dessa spel kan antingen spelas solo eller mot andra. 

lyssna pa poddar eller bocker

Lyssna på poddar eller böcker

Du som bara vill lyssna på ljud kan starta en podd eller ljudbok. Poddar har blivit Sveriges tredje mest lyssnade media efter musiktjänster och radio så utbudet är stort. Om ni reser med bil kan ni starta en podd som alla kan lyssna på via bilens högtalarsystem. Du kan också lyssna själv med hörlurar. Poddar och böcker kan ofta laddas ned offline. Du behöver därmed inte oroa dig för att tappa uppspelningen när bilen eller tåget kör genom djupa skogar eller obebyggda områden.

Titta på filmer och serier

Titta på filmer och serier  

Filmer och serier finns tillgängliga för de som inte blir åksjuka. Flera streamingtjänster låter användare ladda ned avsnitt och filmer offline så att de kan visas utan internetuppkoppling. Det passar särskilt bra när man flyger. Streaming kan däremot dra mycket batteri och du vill inte bli stående med en oladdad mobil som kanske både har biljetter och bokningsnummer. Om du har möjlighet att ladda din enhet samtidigt som du streamar är det att rekommendera. Det är även smart att försöka optimera batteritiden genom att ändra vissa inställningar, såsom sänka ljusstyrka och stänga av onödiga funktioner.  Det är mycket att komma ihåg inför och under en resa men det är värt att fundera över hur du vill slå ut restiden. Se till att bunkra upp med filmer, serier eller böcker på dina enheter. Förbered för spel genom att göra en insättning eller installera appar. Ta även med dig snacks, dryck och ha på dig bekväma kläder. Det kommer att göra resan trevligare och framför allt roligare.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*