Lifehacks för småbarnsföräldern! 

Lifehacks för småbarnsföräldern
Lifehacks för småbarnsföräldern

Livet som småbarnsförälder är inte alltid en dans på rosor. Att lyckas få vardagen att gå ihop med småbarn kan minst sagt vara svårt och stressande, men med några få smarta lifehacks kan du ta dig igenom utmaningar på ett mer effektivt sätt.  

Vi listar våra bästa lifehacks för småbarnsföräldern! 

Förbered dig mentalt

Att komma hem med en nyfödd bebis kan vara lite av en chock även om du mentalt förberett dig på att bli förälder. Du har köpt alla väsentliga saker, produkter och möbler för ditt barns hemkomst, men hur mycket du än förbereder dig så kommer du stöta på små problem i vardagen och dina nya rutiner som leder till misstag.  

Men var lugn, alla föräldrar har någon gång varit där. Med några små, men handfasta knep kan du underlätta de flesta åtaganden som nybliven småbarnsförälder och fokusera på det som är viktigt istället – att knyta ett starkt band med ditt barn. 

1. Utnyttja tiden när ditt barn sover 

Många nyblivna föräldrar försöker utnyttja den tiden på dagen när bebisen äntligen somnar till att exempelvis laga mat, städa, diska eller tvätta. Allt detta är superbra att få gjort när du äntligen får lite tid över, men det beror till största delen på hur era nätter är. Får du sova någonting under natten, eller ligger du vaken och har sömnbrist?  

Hur mycket du än vill hinna med så mycket som möjligt dagtid när ditt barn sover så rekommenderar vi att du sover samtidigt som ditt barn sover för att du faktiskt ska orka med den kommande natten. 

2. Förbered kaffe kvällen innan  

Är du en kaffedrickare kommer småbarnsåren bara göra dig ännu mer beroende av den varma, goda drycken. Det kan dock vara svårt att fixa iordning din kaffebryggare på morgonen samtidigt som du behöver ha koll på ditt barn. Genom att hälla i kaffepulver i filtret och ladda bryggaren med vatten kvällen innan så behöver du endast trycka på knappen på morgonen och voilá – nybryggt kaffe på nolltid. 

3. Få bort envisa fläckar 

Barn är lika med fläckar på kläder, många som kan vara otroligt svåra att få bort. Förutom spya är bajsfläckar någonting av det svåraste att få bort från dina barns kläder, speciellt på vita tyger. Men genom att använda en ekologisk galltvål är det faktiskt fullt möjligt att få bort även de mest envisa fläckarna från ditt barns kläder.  

4. Förvara blöjor vid sängen 

Under natten kommer du definitivt behöva byta blöja på ditt barn fler gånger än du önskar. Att varje gång gå upp, tända lampor och ta din bebis till badrummet för blöjbyte gör att både du och din bebis vaknar upp.  

När ni sedan ska gå och lägga er igen blir det svårare för både dig och din bebis att somna om. Om du istället väljer att förvara blöjor vid nattduksbordet kan du byta blöja och fortfarande ligger kvar i sängen, vilket gör att både du och din bebis kan somna om snabbare. 

5. Slipp blöjeksem 

De flesta barn får någon gång blöjeksem. Detta kan göra otroligt ont på de små och för att slippa irriterad hud så är ett tips att försöka hålla rumpan så torr som möjligt. För att lufta rumpan utan olyckor kan du bädda en badbalja med handdukar och låta din bebis lufttorka i den innan du sätter på en ny blöja.  

Detta gör att risken för blöjeksem minskar avsevärt och den lilla extra tid du lägger på att lufttorka gör att du slipper se ditt barns hud röd och irriterad.  

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*