Lifehacks för småbarnsföräldrar

Lifehacks för småbarnsföräldrar

Den absoluta merparten av tiden som småbarnsförälder är såklart alldeles underbar. Det finns dock stunder då man kanske inte riktigt vet vad man ska göra, speciellt om det är första gången. Nedan har vi tagit fram ett par riktiga lifehacks för småbarnsföräldrar som kan underlätta vardagens små saker.

Utnyttja din bebis sömntillfällen


Kanske en självklarhet för vissa men något som är väldigt viktigt att följa med. Har du precis lyckats få bebisen att somna efter en lång nattning? Ta då tillfället i akt att sova själv också. Du behöver sömn och det är en bristvara när man är småbarnsförälder. Även om det bara är en timme eller två är det guld värt när dagen ska summeras och du kommer känna dig piggare överlag.

Fyll kylen och frysen med måltider


När du har en liten att ta hand om är det inte det lättaste att få tid för att laga mat. Oavsett om det är middagen på kvällen som ska göras eller bara ett mellanmål som ska förberedas kan det vara skönt att ha allting fixat. När du väl får tid över kan det vara bra att preppa med lite måltider som du sen bara kan ta fram och värma eller snabbt tillaga vid behov.

Ta hjälp från nätet


Nätet är fullt av tips från alla möjliga håll och kanter. Du har diverse forum för allt från husbyggen till resor och husdjur. På topptips.com kan du jämföra och hitta marknadens bästa bettingsajter och på andra håll kan du hitta diverse träningstips. Möjligheten är oändliga. Hitta och jämför diverse produkter och tips som andra småbarnsförälder rekommenderar.

Förbered en överlevnadskorg


Ett tips både för den som ska bli förälder samt för den som redan är småbarnsförälder. Att ha en kort färdig med diverse nödvändigheter kan vara guld värt när det väl behövs. Det kan vara att du ska amma din bebis och inte kan röra dig på ett tag. Har du då en korg med dig där du kanske har din telefon, en bok eller något annat som du kan använda under tiden kommer tillfällena kännas betydligt enklare.

Sysselsätt barnet


I takt med att din bebis växer kommer allting runt omkring bli mer och mer intressant. Är du väl förberedd kan du se till att det finns saker i närheten som ditt barn kan sysselsätta sig med. Bara små saker som ett mjukisdjur eller en boll av något slag fungerar alldeles utmärkt.

Ta vara på tiden


Sist men inte minst gäller det att ta vara på tiden som småbarnsförälder. Det kommer en tid då barnen blir större och inte behöver samma uppvaktning från dig som förälder. Kanske låter det otroligt nu men det kommer komma tillfällen då du saknar den här perioden. Därför ska du såklart även njuta av tiden som småbarnsförälder.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*