Lifehacks för stranden – 5 tips för en lyckad dag vid vattnet

Lifehacks för stranden

Lifehacks för stranden – En lat dag på stranden är något av de bästa som finns, en dag där du kan slappna av och endast behöver tunnare kläder och flip-flops. Det krävs dessutom inte jättemycket förberedning eller planer för att spendera en dag vid vattnet. Dock finns det ett antal tips som kan göra besöket trevligare.

För många är det uppenbart vad som ska packas ner och vilka saker som är viktiga att tänka på. Men det händer ibland att du glömmer något, som solskyddsfaktor, vilket kan leda till att du bränner dig i solen. Därför har vi här samlat några lifehacks som kan komma väl till hands när du planerar din stranddag.

1. Skydda dig mot solen

En av de allra viktigaste sakerna är att du skyddar dig mot solen, speciellt om du ska spendera en hel dag på stranden. För att skydda dig rekommenderas det att du har ett bra solglasögon, det kan även vara bra med en tunn skjorta eller sjal, gärna i linnematerial. Det är nämligen inte så varmt, men skyddar din hud mot solstrålarna. En trevlig solhatt kan också komma bra till hands.

Men det allra viktigaste du behöver är solskyddsfaktor. Det finns de alternativen som går att använda både i ansiktet och på kroppen. Men dubbelkolla detta innan du börjar använda en produkt. Ett tips är att köpa en för kroppen, en solskyddsfaktor för ansiktet och en för läpparna.

2. Nödvändigheter och bekvämligheter

Se till att du packar ner saker som kommer göra strandvistelsen mer bekväm. Du behöver självklart ta med dig handdukar. Dessa kan du både använda för att ligga och sola på och för att torka dig efter du badat. En filt kan dock vara bättre att ligga på, gärna en lite större filt. Den kommer nämligen förhindra att du får halva stranden på dig, som du sedan tar med dig hem.

Om du har långt hår rekommenderas det att du slänger med ett par hårsnoddar i väskan. Det kan bli väldigt irriterande om du inte har möjlighet att sätta upp ditt hår när det är som varmast.

3. På stranden med barn – bästa strandpackningen

Om du ska spendera en dag på stranden tillsammans med dina barn finns det några tips på vad du bör tänka på. Ett tips är att du börjar med att hitta en väska som får plats med en hel del. Sedan bör du packa ner badkläder, gärna ett par uppsättningar. Det händer nämligen att barn gärna vill ta av sig badkläderna när de är blöta, för att senare vilja hoppa in i vattnet igen.

För barn som vill bada vid stranden kan det även vara bra att du tar med dig ett par flythjälpmedel.

Om dina barn är mindre, eller i den åldern när de har svårt att sitta stilla, rekommenderas det att du tar med dig några tunnare t-shirts. De hjälper till att skydda barnen mot solen, och du behöver inte oroa dig lika mycket för solskyddsfaktor. Dock är detta ändå någonting du bör ta med dig, både till dig själv och barnen.

4. Ta med vatten!

Sist men inte minst. För att undvika att bli uttorkad är det väldigt viktigt att du tar med dig vatten. Vill du undvika att vattnet blir varmt efter att ha legat i solen endast några minuter, frys in en vattenflaska kvällen innan. På så sätt kommer det hålla sig kallt längre. Du behöver inte fylla flaskan full innan du fryser in den, utan det räcker med halva och sedan fyller du resten av flaskan ”vanligt” vatten.

5. Mat och snacks

Spenderar du en hel dag på stranden behöver du självklart ta pauser och äta lite. Ett tips är då att du har packat ner några mackor, kanske en god pastasallad eller liknande. Snacks kan också vara bra att ha, speciellt om du ska till stranden tillsammans med barn.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*