Lifehacks för studenter – Underlätta studentlivet!

Lifehacks för studenter

Lifehacks för studenter – När studentlivet börjat står du inför en hel del nya intryck som nya vänner, trevliga festligheter, lärorika lektioner och en snålare ekonomi. Det kan vara svårt att få det att gå runt och du kan enkelt känna dig begränsad.  

Däremot finns det en del tips och tricks du kan ta del av för att bespara dig på de pengarna du har. Här nedan kommer flera lifehacks för dig som student! 

1. Ta del av studentförmåner 

Vårt första tips till dig som student är att ta del av de studentförmånerna som finns. Det finns mängder med appar där du hittar rabatter som gynnar dig i längden. Kanske finns det någonting du länge velat ha eller behöver och med en rabatt känns nog detta köp ännu bättre. Innan du tänkt att köpa någonting borde du verkligen kika ifall du kan hitta en rabatt för just det du vill köpa.  

2. Låna böcker på bibliotek 

Att låna böcker på bibliotek är ett mycket bra och smart alternativ för att spara pengar! Du slipper lägga pengar på alla de böckerna du behöver till dina lektioner och kan istället spendera de på annat håll. Se däremot till att låna böckerna i god tid så du inte står utan. Om du inte hittar de böcker du behöver för terminen kan du köpa och sedan sölja dem vidare.

3. Handla secondhand 

Att köpa kläder secondhand är miljövänligt och du sparar även en hel del pengar. Du får en unik klädstil då dessa kläder kanske inte längre säljs någon annanstans. På en secondhand affär kan du även hitta mycket annat praktiskt som porslin eller böcker som kan komma till användning.

4. Planera veckans måltider 

Att planera är inte alltid det roligaste, men under mer stressande perioder får du mycket nytta av det. Att planera hela veckans mat och inköp gör att du sparar både pengar men även en hel del tid. Du kanske behöver sitta och plugga sista kvällen inför tentan, och med inköpt mat behöver du inte oroa dig över vad du ska äta. 

5. Laga mat inför veckan 

För att spara ännu mer tid som du hellre kan spendera på annat, är ett bra alternativ att redan ha färdiglagad mat inför veckan. Laga olika grytor, pasta eller annat som enkelt kan frysas in i matlådor och sedan bara värmas på när det är dags för att äta. Även här får du en smart planering inför veckans måltider och du slipper laga ny mat varje dag.  

6. Sälj saker och kläder som inte kommer till användning 

Att studera tar upp en hel del tid och att kombinera detta tillsammans med jobb kan bli svårt. Om du äger en del saker eller kläder som bara står och samlar damm är det ett suveränt alternativ att sälja dem. Du kan sälja dina saker på flera hemsidor och appar, och på detta sätt tjänar du extra pengar samtidigt som du städar och rensar ditt hem!   

7. Använd dig av Post-it lappar 

Post-it lappar är många studenters bästa vän. Du får en mycket smidig och smart organisering och du kommer garanterat ha koll på vad du behöver få gjort under dagen.  

På dessa lappar kan du bland annat skriva småsaker och sätta fast dem på böcker, ytterdörren, kylskåpet eller någon annan plats i ditt hem som du inte kommer missa. Exempel på detta kan vara att sätta fast en post-it lapp på kylskåpet och skriva en liten inköpslista över saker du behöver fylla på. Du kan även sätta en lapp på ytterdörren för att komma ihåg att ta med dig en viss bok till skolan eller för kasta soporna!  

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*