Lifehacks för vardagsrummet!

Lifehacks för vardagsrummet!

Att inreda ett vardagsrum är inte den lättaste uppgiften. Ibland utmanas du med att det är för mycket yta eller för lite att jobba med. Du kanske känner att du vill göra någonting nytt med din inredning men du vet inte hur du ska göra utan att din plånbok ska svida allt för mycket?

Här nedanför kommer vi dela med oss av våra bästa tips av lifehacks för vardagsrummet som är bra både för dig och din plånbok!

Måla om en vägg

Om du har ett vitt eller väldigt ljust vardagsrum så kan en burk färg för en fondvägg räcka för att lyfta upp det och ge rummet ett intressantare djup. Här kan vi rekommendera att välja en mörkare färg, det gör rummet ofta väldigt mycket mysigare och mer inramat!

Gör om IKEA-möbler

Har du precis som många andra, IKEA-möbler eller liknande inredning som just nu bara tar plats och ser tråkiga ut? Misströsta inte! Att göra om dina möbler till din helt egen stil är någonting du borde ta vara på, du kan göra vardagliga möbler helt unika. Köp färg, sprayburkar eller klisterrullar i roliga motiv och låt fantasin flöda.

Inred med växter

Ingenting kan göra ett vardagsrum mer mysigt än att fylla ut det med massa grönt! Någonting som är bra att ha i åtanke är att tänka både högt och lågt. Kanske kan du hänga en växt i en makramé i en gardinstång eller ställa en kruka högst upp på en hylla?

Dela in rummet i små rum

Om du har ett större vardagsrum så kan det vara svårt att veta vad du ska göra med all yta som finns. Ett bra tips är att dela in ditt vardagsrum i “små rum”, där dessa små rum skiljs åt av möbler, mattor och lite lägre hyllor.

Höj rummet med gardiner

Om ditt vardagsrum istället är lite mindre så kan det vara bra att försöka öppna upp rummet lite. Detta kan göras med hjälp av gardiner. Välj gardiner som går ända ned till golvet för att få det att kännas extra rymligt.

Du kan även testa att ta bort gardinerna helt, speciellt om du behöver ha en stor möbel eller liknande framför – med gardiner upplevs rummet istället då ofta som trängre.

Gör vardagsrummet mer hemtrevligt

Att ha ett vardagsrum som du trivs i är A och O, och vem älskar inte ett när det är mysstämning hemma? För att få ditt vardagsrum lite extra hemtrevligt så kan det vara kul att testa på att se hur du kan jobba med dina ljuskällor. Varmt och lite gulare ljus är ofta mer behagligt än kallt. Du kan också prova på att jobba med lite mönster och textilier i varma färger.

Våga flytta ut soffan

Att ha soffan tryckt mot en vägg är väldigt vanligt, och ibland är det dessutom vad som fungerar bäst. Däremot så kan du testa att vrida och vända på din soffa eller fåtöljer och se vad som händer!
Att flytta ut soffan från väggen en bit och göra ett rum i rummet fungerar ofta för många olika typer av vardagsrum.

Ordning och reda!

Sist men inte minst, håll ordning! Detta kan kännas som en enkel sak men väldigt ofta kan små saker hamna lite överallt, vilket leder till att ditt vardagsrum känns mer stökigt än vad det faktiskt är.

Det som är det roliga med inredning är att när du väl startar och kommer igång så är det ingenting annat än fantasin som stoppar dig. Oavsett storlek på ditt vardagsrum så finns med mycket du kan göra – du måste ibland bara våga tänka utanför boxen!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*