Lifehacks i badrummet

Lifehacks i badrummet

Lifehacks i badrummet – Med små, små knep kan du göra ditt liv lite enklare och spara tid. Framförallt i badrummet kan det kännas svårt att hålla allting organiserat eller att bestyren ska gå smidigt till, så vi har fokuserat på att sammanfatta de bästa lifehacks som du kan använda dig av i badrummet. Den tid du sparar, kan du sedan lägga på någonting som är betydligt roligare!

1. Få nystrukna kläder på nolltid

Ett vanligt dilemma är kläder som är väldigt svåra att stryka, vilket innebär att du troligtvis inte kommer att använda det plagget särskilt ofta, även om du älskar det. Ett knep för att undvika att stryka dina kläder är att hänga upp dem i badrummet innan du ska duscha.

Vattenångan från den varma duschen kommer att fungerar på samma sätt som ett ångstrykjärn och avlägsnar envisa veck på dina kläder, som annars kan vara svårt att bli av med. Så för att spara tid, häng in dina plagg i badrummet och sedan kommer ångan göra jobbet åt dig!

2. Ha koll på dina hårnålar

Alla dessa hårnålar. Det spelar ingen roll hur bra koll du försöker ha på dem. De kommer att försvinna med in i dammsugaren eller hamna under möbler, där du sedan inte kan nå dem. Men för att kunna hålla koll på dina hårnålar så att de inte försvinner, krävs endast en enkel investering.

Genom att fästa en magnetremsa någonstans i badrummet kan du säkerställa att nålarna inte hamnar på villovägar. Om du dessutom fäster magnetremsan på en diskret plats, kommer de inte synas i badrummet utan smälter in i inredningen.

3. Skrubba badkaren på ett effektivt sätt

Om du har ett badkar hemma så vet du nog hur tidskrävande och jobbigt det är att skrubba badkaret, ändå blir det aldrig helt rent. Så ett knep, för att göra jobbet mer gediget är att fästa en borste på en borrmaskin. Addera skurmedel, håll maskinen mot ytan och sedan kan du bara styra den över de ytor som kräver lite mer kärlek för att bli skinande rena.

4. Bättre ljud i badrummet

Många av oss önskar säkert att vi hade ett bra ljudsystem i badkaret, så att vi kan lyssna på en podd eller låtar medan man tar en långdusch eller ett bad. Men detta kan vara ganska kostsamt, eftersom ljudanläggningen måste tåla fukt och därmed vara mer robust. Men om du vill förbättra ljudet från din mobiltelefon, så att du kan sjunga med i dina favoritlåtar kan du göra detta på ett enkelt sätt.

Om du har ett format handfat kan du torka ur det och placera din mobil mitt i handfatet. Formen på handfatet kommer att hjälpa till att förstärka ljudet från din telefon. Du kan även använda dig av en bunke eller glas för att få samma resultat. Prova, det kommer göra stor skillnad!

5. Rent duschmunstycke på nolltid

På duschmunstycket kommer det att byggas på kalkavlagringar som kan vara svårt att få rent. Istället för att köpa et nytt duschmunstycke varje gång detta inträffar, kan du testa på detta knep istället som kommer att avlägsna kalk på ett mycket effektivt sätt.

Placera duschmunstycket i en plastpåse och fyll den sedan med vit destillerat vinäger. Detta kommer att lösa upp kalken och göra munstycket skinande rent på nolltid.

6. En ren tvättmaskin

Även tvättmaskinen behöver rengöras med jämna mellanrum och mögelbildningar inne i maskinen är mer vanligt än du kanske tror. Om du ofta känner en något unken doft när du öppnar luckan, så beror det säkerligen på att det finns mögel som måste avlägsnas.

Men du kan göra detta på ett mycket miljövänligt sätt, genom att köra en tom tvätt och lägga i några matskedar bikarbonat där du vanligtvis fyller på med tvättmedel. Snabbt och enkelt, sedan blir du kvitt den unkna doften.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*