Lifehacks i garaget

Lifehacks i garaget

Med små knep kan du spara massor av tid och energi i vardagen. Vi har tidigare gett dig lifehacks om du kan organisera din garderob bättre, lifehacks för badrummet och lifehacks som gör att du kan spara tid i köket för att nämna några. Men här vill vi inriktade oss särskilt till dig som har ett garage och känner att det tar tid att leta fram grejerna och att det inte riktigt fyller sin funktion.

Vi listar några lifehacks i garaget som gör att du kan använda garaget på ett enklare sätt. Häng med!

1. Hållare för trädgårdsredskap

Om du letar efter ett sätt att maximera garagets kapacitet på och har ganska många trädgårdsredskap och maskiner i gömmorna, så måste du investera i en hållare som är särskilt anpassat för detta ändamål.

Genom att förvara dina ömtåliga maskiner och redskap på ett ställe kommer du att spara plats på golvet, hålla sakerna i garaget mer organiserade och kommer också att få dina trädgårdsmaskiner att hålla längre eftersom det är mindre risk för att de stöter mot andra föremål eller råkas trampas på. Helt enkelt en bra investering som sparar plats och som även enkelt kan tillverkas på egen hand om du är av det mer händiga slaget.

2. Behållare för mindre tillhörigheter

Många garage fylls ofta med små tillhörigheter och tillbehör som är ett måste vid renovering, underhåll eller reparationer av huset eller trädgården, men som kanske också är väldigt svåra att förvara. Lösningen är att installera flera hyllor i garaget som du sedan kan inhandla passande behållare för. I dessa kan du sedan förvara skruvar, muttrar, slangar, kablar och andra små saker.

Vill du ta detta steget längre kan du även märka behållaren med vad som förvaras inuti, så att du kan spara ännu mer tid när de är dags att användas. Genom att ha garaget mer organiserat så kommer detta också ge garaget ett mer städat helhetsintryck och öppnar upp fria ytor som är perfekt att använda när du ska laga ett trasigt däck på cykeln eller när du vill rusta upp en nyinköpt byrå från loppmarknaden.

3. Magnetisk remsa

Om du har flera verktyg som du använder ofta har du säkerligen vid minst ett tillfälle behövt leta länge efter vart du har lagt dem. Saker har en tendens att försvinna i garage om man inte har läget under kontroll.

Ett lifehack som gör att du aldrig mer behöver leta efter din hammare eller mejsel igen är att installera en magnetisk remsa över arbetsbordet, där du sedan kan förvara de verktyg och tillhörigheter som används mest frekvent.

Försök att hålla arbetsbänken så ren och minimalistisk som det går, för att du ska spara tid när det är dags att börja arbeta. Investera istället i små behållare eller en arbetsbänk med lådor, så att du kan hålla allting organiserat.

4. Värmeisolerande väggar

Många drar sig för att gå ner i garaget under vintern eftersom det oftast inte har någon värme. Dessutom är det väldigt kostsamt att värma upp ett garage eftersom väggarna oftast inte är isolerade eller är helt i betong.

Men du kan bevara lite av värmen och ge garaget en mer behaglig temperatur om du installerar värmeskydd eller klär väggarna med aluminium. Detta kommer att fånga upp och bevara den värme som finns i rummet, så att du kan använda ditt garage även när det är lite kallare ute.

Detta är några lifehacks som vi tror kommer underlätta din vardag och användning av garage. Men beroende på vad du använder ditt garage till så kommer listan över lifehacks kanske se lite olika ut från person till person!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*