Lifehacks i uterummet

Lifehacks i uterummet

Ett uterum är en perfekt balans av det yttre och det inre när det kommer till inredning och kan fungera som en förlängning av själva huset. Det finns otroligt många möjligheter när det kommer till ett uterum och hur du kan inreda det.

Det kan dock kännas överväldigande att försöka tänka på alla detaljer eller hur du ska inreda rummet för att få ut det mesta av det. Vi har därför tagit fram tre lifehacks för dig som inte vet vart du ska börja. Här ger vi olika exempel på val av möbler, dekorationer och underhållning!

Möblers betydelse för rummet

Möblerna i ditt uterum bör alltid utgå ifrån vad du vill använda rummet till. Är det en plats för avkoppling eller är det en plats för att njuta av middag med öppna fönster och dörrar under sommaren? Kanske vill du använda det för att samla familj och vänner till en skräckfilmskväll?

Om du anser att det är svårt att välja endast en slags användning för ditt uterum så kan du kombinera alla dessa element genom din inredning för optimal avkoppling, familjemiddag och filmkvällar.

Om du vill ha en utekänsla i ditt uterum kan du köpa eleganta utemöbler eller en mer vävd stil på möbler med lite enklare motiv. Detta kan ge en mer avslappnad känsla och gör att du kan kombinera flera olika aktiviteter i ditt uterum.

Söker du efter en mer sofistikerad känsla så kan du istället investera i innemöbler och dekorera ditt uterum med en mjuk soffa, en fåtölj och ett lägre bord för middagar. Vill du förbereda inför en filmkväll kan du istället inreda med mysiga filtar och kuddar.

Dekorationer som extra inredningsdetaljer

Det finns en hel del sorters dekorationer som kan passa i ett uterum och två vanliga favoriter är belysning och växter.

Belysning kan skapa en hel del stämningar efter smak och tycke. I ett uterum har du alternativet att använda dig av en mängd olika belysningar för att dekorera och dra fram olika känslor, vare sig om du väljer belysning anpassad för utomhusbruk eller inomhusbelysning.

LED-lampor är det tydliga valet när det gäller uterum. Du kan välja mellan ljusslingor om du föredrar en mer nätt känsla, med små ljus fästa i långa trådar som du kan hänga ner för en vägg, eller lyktor som du kan hänga i taket eller ovanför dörren.

Om du vill ha ett lite roligare och mer unikt alternativ för belysning rekommenderar vi en LED-slinga som går att klistra fast vart du vill! LED-slingor lyser ofta i olika färger och är kontrollstyrda.

Växter är en annan populär dekoration som kan liva upp ditt uterum. Många uterum är inglasade och har därför starkt solljus nästan hela dagen. Ska du använda dig av riktiga växter till dekoration kan det då vara bra att se till att du har växter som tål mycket solljus, men som också klarar sig bra utan solens strålar.

Ett annat alternativ är att använda till uterummet är plastväxter. Plastväxter finns i många olika former, och kan hängas från taket eller vara stora nog att ställa i en kruka på golvet. Oavsett vad du väljer så är det garanterat att ge en mer livlig känsla till ditt uterum, och skapa en perfekt balans mellan det yttre och inre. Plastväxter kräver väldigt lite underhåll, och ser fräscha och fina ut året om. Glöm dock inte bort att damma dem med jämna mellanrum.

Underhållning för roliga kvällar

För underhållning i ditt uterum eller för mysigt filmkvällar så rekommenderar vi en enkel projektor. Denna kan användas för att titta på film, eller för att projektera en illusion mot väggen eller taket av ditt uterum. En enkel projektor finns tillgänglig i många olika former, men den mest klassiska är en vägg-eller takprojektor.

Letar du efter något ännu enklare och mindre permanent så finns det små flyttbara projektorer, som du kan placera på en stol eller ett bord mitt emot väggen du önskar att använda som skärm. Dessa går att koppla till din telefon eller laptop för enkel fildelning.

källor:

https://www.brasommarmobler.se/magazine/tips-nar-du-ska-inreda-uterummet

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*