När du vill ha mer glädje i vardagen – små knep som gör stor skillnad

När du vill ha mer glädje i vardagen - små knep som gör stor skillnad

Ibland kan det kännas som vardagen är ett projekt som ska lösas så snabbt och effektivt som möjligt. Tiden räcker inte riktigt till och vi skjuter gärna på saker som inte är absoluta måsten. Det finns dock små och enkla tips som faktiskt gör skillnad och ger istället ny energi och glädje.

Umgås med vänner

När tiden känns knapp så är det lätt att skala ner på sociala möten med vänner och roliga aktiviteter. Umgänge med vänner är något som du faktiskt bör prioritera, eftersom det kommer att tanka dig full med ny energi.

Skicka vidare positiva känslor

Fundera igenom små saker som du kan göra i vardagen för att skicka vidare positiva känslor och glädje. Skicka ett kort meddelande, en rolig bild eller överraska med en liten present till födelsedagen, julafton eller varför inte till Påsken. Var generös och ge dina vänner vänliga och uppmuntrande ord. Detta kommer inte bara att göra dem glada utan även påverka ditt egna välmående!

Fira små framsteg

Skriv ner saker som du vill göra och bocka av efter hand, känns lugnande och ökar tillfredsställelsen i vardagen. Vare sig det handlar om att tvätta bilen, köpa ekologiska skönhetsprodukter från Mádara eller boka tid hos frissan. Fira även de små framstegen och inte bara de stora händelserna. Det gör att du känner mer glädje och lycka oftare i vardagen.

Ditt uppkopplade jag behöver paus ibland

Idag förväntas vi vara tillgängliga och uppkopplade både på fritiden och på jobbet, då kan det vara välbehövligt att pausa ibland. Det är lättare sagt än gjort, därför är det bästa knepet att planera in detta regelbundet vissa dagar och tider. Lägg in digital detox-tid och se till att koppla ner helt. Detta öppnar upp möjligheter för nya upplevelser och minskar din stress.

Djur och natur har en lugnande verkan och ökar lyckokänslan

Passa på när det finns minsta tillfälle att ta en paus i naturen. Ta en promenad i en park, i en närliggande skog eller sitt en stund på en brygga vid vattnet. Utnyttja det som finns nära dig och öppna dina sinnen för att se och uppskatta saker omkring dig.

En tio minuters energigivande morgonrutin

En positiv morgonrutin kommer att ge dig extra energi och sätta tonen för hela din dag. Börja med något enkelt som du tycker ger dig en positiv start. Varför inte läsa nyheterna i lugn och ro med en kopp kaffe,  femminuters yoga eller bara några minuter i stillhet med din favoritmusik.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*