Så får du ut det mesta av din sportbonus

Så får du ut det mesta av din sportbonus

När du registrera dig på en ny bettingsida är det vanligt att du blir erbjuden en välkomstbonus. En sport bonus kan vara utformad på flera olika sätt. De två vanligaste är dock en insättningsbonus eller att du blir erbjuden ett riskfritt spel eller en viss summa att spela gratis för. En del sporbonusar kommer utan omsättningskrav. Men det vanligaste är att det finns en krav på en viss omsättning innan du kan börja göra uttag.

Oavsett om den bonusen du accepterar har ett omsättningskrav eller inte vill du förstås få ut så mycket som möjligt av din sportbonus. Därför får du här några tips av oss.

Tänk efter innan du satsar

Oddsbolagen vet med sig att många som spelar med en bonus tänker inte efter lika noga som när de spelar utan bonuspengar. Bonusar gör att du är mer benägen att ta en hög risk. Det behöver inte vara fel strategi med en hög risk. Men vi tipsar dig ändå att se bonuspengarna som dina riktiga pengar och göra ett genomtänkt val. När det kommer bli betting blir resultatet oftast bäst om du har tagit reda på fakta och tänker igenom din satsning. Vill du få ut så mycket som möjligt av din bonus bör du därför ta det varsamt.

Våga ta en risk

Det här kan låta motsägelsefullt till vårt tidigare tips. Men att ta en risk behöver inte innebära att du tar ett beslut som du inte har tänkt igenom. Det kan istället handla om att du faktiskt har tänkt igenom ditt val, läst på och har en stark känsla. En känsla som säger att oddsen kommer ha fel den här gången. När du då har gratispengar att spela för, har du en bra möjlighet att faktiskt våga gå på din magkänsla utan att riskera att förlora för mycket.

Ha koll på omsättningskraven och andra villkor

För att inte gå miste om något är det viktigt att du faktiskt har koll på omsättningskraven och andra villkor för din bonus. Du har ett visst antal dagar på dig att omsätta bonusen och att spela upp den. Missar du det kommer du också att gå miste om din bonus. Villkoren kan säga att vissa spel inte bidrar till omsättningen och annat viktigt du behöver veta om. Läs därför alltid igenom villkoren noga och se till så att du förstår dem. Så slipper du stå där med en förlorad bonus.

Se till att du förstår betting

För den som inte är insatt kan betting vara rätt svårt att förstå sig på till en början. Har du aldrig spelat förut är det bra att läsa på lite innan du använder din bonus. Du behöver så klart inte vara expert. Och att använda bonuspengar är ett bra sätt att lära dig utan att riskera för mycket av dina egna pengar. Men du bör ändå ha koll på grunderna och förstå hur du ska tolka och läsa av olika odds och satsningar som går att göra.