Smarta tips till din iPhone

Smarta tips till din iPhone

Smarta tips till din iPhone – Oavsett om du har använt en iPhone i flera år eller precis skaffat dig en finns det flera tips som kan vara bra att känna till. Vissa av oss använder endast telefonen till att ringa och ibland skicka sms. Men det finns så mycket mer du kan göra. Idag går de flesta mobiltelefoner att beskriva som en liten dator. Du kan göra i stort sett samma saker på din iPhone som datorn. Förutom detta har dock även iPhones flera intressanta funktioner som kan göra användandet lättare.

5. Skärmdump

Skärmdump innebär att du sparar en avbild på det som visas på skärmen. Detta är en äldre funktion som kan vara bra att känna till ifall du behöver dokumentera någonting. Ifall du har en iPhone med Face ID och vill ta en skärmdump trycker du på volym och sidoknappen samtidigt. Har du däremot en iPhone-modell med hemknapp trycker du på den och sidoknappen. Då bör skärmen blinka till vilket visar att du gjort rätt. Du bör även höra ett kameraklick. Skärmdumpen hamnar sedan i ditt bildbibliotek.

Vissa modeller visar en förhandsvisning nere på skärmen direkt efter du tagit skärmdumpen.

4. Kameratips

Gillar du att ta foton med din iPhone? Det finns då ett par tips som kan göra det lättare för dig. Genom att hålla in knappen kan du ta flera bilder i följd.

Ifall du har svårt att trycka på den ”vanliga” knappen för att ta foton, framförallt selfies, kan du använda dig av volymknapparna istället. Det fanns tidigare en app för iOS som hade denna funktionen. Dock blev den avstängd från App Store. Apple tyckte dock så mycket om funktionen att de lade till en liknande i en senare uppdatering. Kort sagt, du kan använda dig av volymknapparna för att ta foton lättare.

3. Skaka telefonen för att ångra

Ibland när du skriver meddelande på mobilen, vare sig det gäller sms eller något annat, kan det kännas jobbigt när du gör misstag och måste radera en del. iPhone har en funktion som innebär att du ångrar det sista du gjorde när du skakar telefonen.

Istället för att behöva använda dig av backsteg för att göra om det du gjorde fel, skaka din iPhone och det kommer då dyka upp en ångra-dialog. Du kan där ångra det sista du skrev in. Men en sak du bör tänka på är att det kan försvinna mer än du önskar. Det beror helt enkelt på hur länge du har skrivit utan paus. Om du skrivit en långt stycke och vill ångra kan allt försvinna trots att du endast vill ta bort de två senaste orden. Du kan dock skaka telefonen igen för att även ångra detta.

2. Tips om Siri

Siri är en funktion som många iPhone-användare känner till och använder regelbundet. Ett tips som inte alla känner till är att du kan lära henne nya saker. Ett exempel är om hon uttalar ett ord fel. Då kan du berätta för henne hur du vill att hon ska uttala det ordet framöver.

1. Ladda telefonen snabbt

Ett av de bästa tipsen enligt många iPhone-användare är hur du laddar telefonen snabbt. Om du sätter den på flygplansläge kommer den ladda mycket snabbare jämfört med tidigare.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*