Vad ska man tänka på när man hyr ett förråd?

Vad ska man tänka på när man hyr ett förråd?

Idag har behovet av externa förråd ökat eftersom förråden som hör till lägenheter ofta är ganska små. Det kan vara svårt att få plats med allt du vill förvara. Att hyra ett förråd för att magasinera dina saker kan därför vara ett bra alternativ. Det finns dock vissa saker som du bör tänka till om innan du bestämmer dig för vilket typ av förråd du ska hyra. Vi har listat några användbara råd för att du lättare ska kunna välja rätt förråd för dina behov.

1. Se över ditt behov av magasinering

För att veta hur stort förråd du behöver så se över vad och hur mycket du vill kunna magasinera. Tänk även till på hur länge du ska lagra det, om det är för en kortare period eller om du tror att du kommer behöva förrådet en längre tid.

2. Jämför villkor och priser

Antalet leverantörer som erbjuder förrådsuthyrning ökar och därför är det viktigt att du jämför både priser och villkor. Det är inte alltid som det billigaste förrådet är det bästa, om villkoren är ofördelaktiga för dig.

3. Kontrollera vilken säkerhet som erbjuds

En viktig aspekt är hur säkert det är att förvara dina saker i förrådet. Kontrollera alltid om det finns övervakningskameror och larm, samt att varje förråd har ett individuellt låssystem. Det minskar risken för inbrott och att dina saker kan bli stulna.

4. Se över hur tillgängligt ditt förråd är

Du vill givetvis kunna få tillgång till ditt förråd och dina saker när du vill. Därför bör du kontrollera vilka öppettider som gäller och att de stämmer överens med dina behov.

5. Åk och titta på förrådet

Bästa sättet att bilda dig en uppfattning om förrådet du är intresserad av är att åka och titta på det, innan du skriver på ett avtal. Då har du möjlighet att bedöma hur stort det är, vilken säkerhet som erbjuds, vilket skick förrådet är i och om det är klimatkontrollerat.

6. Läs hyresavtalet noga

Gå igenom hyresavtalet noga så att du förstår vad som ingår och vilka villkoren är för betalning, bindningstid samt uppsägningstid.

7. Rensa och packa dina saker

Innan du bestämmer dig för storleken på förrådet rensa bort saker du inte vill spara. Organisera och packa sedan dina saker, samt märk upp vad lådorna innehåller. Det underlättar om du vill hämta något i förrådet.

8. Försäkra dina saker

När du förvarar dina saker i ett förråd bör du se till att de är försäkrade. Det kan antingen ske via ditt försäkringsbolag eller om leverantören erbjuder en försäkring.

9. Tänk över behovet i framtiden

Om du vet om att du kommer att behöva mer utrymme framöver, hyr ett större förråd direkt. Kontrollera dock även regelbundet ditt behov av ett förråd. Det blir dyrt om du inte längre behöver förrådet.

10. Välj läge utifrån behov

När du väljer förråd bör du ha i åtanke om du ofta behöver ha tillgång till de magasinerade sakerna. Om så är fallet kan det vara värt att betala ett lite högre pris för att ha förrådet i närheten av bostaden eller arbetsplatsen.

Läs mer på storemore.se för mer information om förrådsuthyrning. Där kan du få fler svar på vad som gäller och vad du ska tänka på.