Lifehacks när du ska lägga klick golv – För ett bättre slutresultat! 

Lägga klick golv

Att förändra intrycket som ett rum ger, behöver inte vara så svårt som man kanske tror. Golvet är till exempel en väldigt stor del av vilken känsla du får när du kliver in i ett rum.  

Ett Ljust trägolv kommer göra att rummet känns rymligare och mer ombonat, medan ett mörkare golv kommer att ge ett mysigt intryck, även där rummet känns aningen mindre. Beroende på vilken typ av inredning du gillar och hur du vill att rummet ska upplevas, kan det därför vara bra att fundera lite extra på vilket typ av golv som du vill ha i varje rum. 

Framförallt klick golv har blivit enormt populärt vare sig du bor i villa eller ska flytta till lägenhet och kräver ingen egentlig kunskap för att golvet ska kunna läggas på rätt sätt. Vi vill ändå ge dig några tips och lifehacks som du kan använda dig av och som gör processen ännu enklare. 

Börja med att undersöka ditt golv 

För att du ska få en bra förståelse för vart du ska börja lägga golvet och om det finns några ojämnheter eller lister som behöver tas i beaktning bör golvet undersökas. Fördelen med klick golv är att det läggs direkt på det redan befintliga golvet och resultatet kommer bli jämnt och stadigt. Om du dessutom väljer ett klick golv i premiumklassen, så kommer det se ut som ett riktigt trägolv.  

Rätt verktyg kommer att göra skillnad 

För att arbetet ska gå så smidigt till som möjligt så är det såklart viktigt att du använder dig av rätt verktyg. Så vad krävs när du ska lägga klick golv? 

Faktum är att det inte krävs särskilt mycket verktyg, vilket är ännu en anledning till varför klick golv är så populärt. Beroende på hur ditt golv ser ut, så kan det vara så att du måste spackla golvet eller ta bort eventuella lister.  

En hammare eller någonting att slå in de individuella skivorna med är också ett måste. Dessutom krävs det att du förbehandlar golvet med underlagsfoam, så att det blir jämnt och resultatet blir perfekt. 

Dammsug golvet innan arbetet påbörjas 

Eftersom golvet kommer att läggas direkt på ditt befintliga golv, så är det viktigt att det är helt rent innan du påbörjar arbetet. Dammsug golvet och torka rent så att det inte ligger smuts, damm eller mindre partiklar på golvet som kan skapa bubblor i underlaget eller göra att bitarna spricker efter en tid. 

Efter att detta är klart så är det dags att börja lägga på underlagsfoam (eller stegskydd som det även kallas). Vid de flesta köp av klick golv så är detta någonting som ingår vid köpet. Om det inte medföljer så behöver du beställa till detta för att kunna lägga golvet. 

Smyglister gör arbetet enklare 

En vanligt förekommande fråga är vilka typer av lister man ska använda i kombination med ett klick golv. Om ditt tidigare golv redan har försetts med höga lister eller fogar, så kan du antingen avlägsna dessa och sedan montera dem på nytt efter att klick golvet är på. Men ett smidigare alternativ är att istället använda sig av smyglister. 

Smyglister är en typ av avrundningslist som används för att dölja springorna mellan väggen och golvet. Detta val kommer att spara dig massor av tid och gör arbetet betydligt smidigare. 

Så är klick golvet inköpt och har du alla verktyg redo? Om du har ovan punkter i åtanke kommer du att få golvet lagt på nolltid! 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*